Ørjan Fredlund betjener den nye telefonlinjen i dag, og er en av de kognitive terapeutene på Karmøy som sitter klare til å gi råd og veiledning.

Rask psykisk helsehjelp åpner ny telefonlinje

Skrevet av Ann Margit Grønstad
26.03.2020 12:05 - OPPDATERT 26.03.2020 12:36

I dag åpnet telefonlinjene til den nye råd-og veiledningstelefonen som Karmøy kommune har opprettet i forbindelse med pandemien.

HELSE: Det er tjenesten Rask psykisk helsehjelp som står bak tilbudet om råd - og veiledning til de som har behov for det i disse tider. 

— Dette gjør vi fordi at folk på grunn av pandemien nå lever på en annen måte enn det de er vant til, og mange kan oppleve å være mer engstelige og stresset enn til vanlig. Vi ønsker å gi folk et lavterskel tilbud, der de kan få gode råd om hva en kan gjøre i denne situasjonen som vi nå er i for å mestre den nye hverdagen litt bedre, sier avdelingsleder for Rask psykisk helsehjelp, Ellisiv Nygård Steinkjellå.

Hun forteller at det rundt om på Karmøy nå sitter rundt seks - syv kognitive terapeuter klare til å gi råd og veiledning til de som har behov for det.

— Vi kan ikke ta folk inn på kontor om dagen, men vi vi tenker at vi kan gi god oppfølging på telefon. Til nå har det ikke vært en storm av telefoner, men telefonen har ringt så vi vet at den virker. Folk opplever at hverdagen er endret, og vi tror også at det kan være behov for en slik telefon dersom dette er noe som kommer til å pågå over lenger tid. Vi vil være litt i forkant, slik at det er tilgang til hjelp på en lav terskel, sier Steinkjellå.

Hun understreker at den nye telefonlinjen til Rask psykisk helsehjelp ikke er for å gi folk behandling, men råd og veiledning, og at tilbudet er til voksne over 18 år.

De som trenger råd og veiledning knyttet til psykisk helse i forbindelse med pandemien, kan ta kontakt på telefon 903 66 141.

Telefonen er bemannet av ansatte i Rask psykisk helsehjelp hverdager fra klokken 09.00-11.00 og fra klokken 12.00-14.00.

De som har spørsmål knyttet til barns psykiske helse kan ta kontakt med PPT sin rådgivningstjeneste på telefon 947 95 471.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.