Preikestolen er normalt full av folk, som på dette bildet tatt i 2018. Onsdag er adgangen imidlertid stengt. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Preikestolen åpnet igjen

Skrevet av NTB
22.07.2020 22:00

Adgangen til Preikestolen er åpnet igjen etter å ha vært stengt gjennom hele onsdagen på grunn av en aksjon for å hente ut død person nedenfor platået.

Klokka 19.30 skriver Sørvest politidistrikt at platået er åpnet igjen. Arbeidet med å hente ut avdøde er ferdig.

Tirsdag ettermiddag begynte man med arbeidet med å hente ut den døde, og det ble gjort nye forsøk onsdag. Dermed ble Preikestolen stengt store deler av dagen.

– Det er på grunn av sikkerheten til dem som eventuelt har tenkt seg på tur. Et redningshelikopter kommer til å henge i lufta i nærheten av platået, og vi vil ikke ha folk opp dit, sa operasjonsleder John Ask i Sørvest politidistrikt til NTB.

Lenge var det usikkert om platået ville åpnes i det hele tatt onsdag.

– Det er så usikkert, så vi vet ikke hvor lang tid dette tar. Vi anslår nå at Preikestolen vil være stengt i hele dag, sa oppdragsleder Roger Litlatun til Stavanger Aftenblad ved 14-tiden.

(©NTB)

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.