Cowboyene, Geir Halleland og Aleksander Hauge på scenen i Norheim kulturhus.

Populære cowboyer på Norheim

Skrevet av Øystein Merkesvik
29.03.2019 16:00 - OPPDATERT 29.03.2019 17:00

KULTUR: – Jeg har aldri hatt en slik attitude som jeg har nå med hatt, cowboystøvler og greier, fleiper Aleksander Hauge, kort tid etter at han gikk av scenen på Norheim kulturhus torsdag kveld.

Publikum kvitterte med stående applaus etter at Hauge og Geir Halleland for første gang stilte på samme scene under tittelen; «To ekte cowboyer fra Haugalandet».

– Jeg sitter igjen med en veldig god følelse, forteller Hauge som sammen med Halleland holdt det gående i nærmere to timer med den ene slageren etter den andre.

– Meningen med det hele var at det skulle være litt nedpå med litt humor mellom sangene. Jeg følte nesten at det gikk litt av seg selv både på øvelsene og under konserten, sier Geir.

(Saken fortsetter under bildet)

Halleland og Hauge ble hyllet med stående applaus etter torsdagens konsert.

Cowboyer i salen

Blant dem som koste seg på konserten og som hadde iført seg både skinnvest, skjorte og cowboyhatt denne kvelden, var Einar Einar Berdinessen.

– Jeg kjenner begge artistene, nesten helt tilbake fra nitten pil og bue, sier Berdinessen som etter konserten sørget for å få autografene til musikerne på cowboyhatten.

Berdinessen mener han selv lider av kraftig countyr-virus, og  var full av lovord om konserten og kulturtilbudet som har utviklet seg på Norheim den siste tiden.

– Det er helt fantastisk hva Roger Pedersen har fått til her. Det er tredje gangen vi er her nå, og han har truffet en nerve. Dette er bare begynnelsen på hva vi kan forvente oss fremover, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Einar Berdinessen koste seg på konserten på Norheim kulturhus

Stor pågang

Det var kulturhusleder Roger Pedersen som brakte de to musikkhøvdingene fra Karmøy sammen til denne konserten, og som opplevde at billettene ble revet bort nesten før de var lagt ut for salg.

– Vi har hatt mye telefoner og måtte sette opp venteliste, sier han til Karmøynytt.

(Saken fortsetter under bildet)

Aleksander Hauge iført blant annet en dongerijakke han fikk fra indianere i USA.

Ekstrakonsert

Pedersen forteller at flere arrangører har meldt interesse for å sette opp konserten, og at det nå er opp til de to cowboyene om de saler opp til flere opptredener i tiden fremover.

– Vi er klar vi, sier Halleland og får støttende nikk fra sin nye partner med cowboyhatt.

Dagen etter konserten på Norheim får Karmøynytt opplyst av kulturhusleder på Åkra, Karl Johan Gundersen at det blir satt opp konsert med Halleland og Hauge i Karmøy kulturhus den 2. mai. Billetter er allerede lagt ut for salg, melder Gundersen.

Geir Halleland på scenen i Norheim kulturhus.

Gitarist og kulturhusleder, Roger Pedersen var med gjennom hele konserten.

Les mer om:

Karmoynytt