Fredag var det duket for releasekonsert på Gamle Slaktehuset.

Pollution ute med sin første EP

Fredag feiret Karmøy-bandet Pollution sin debut-EP med releasekonsert på Gamle Slaktehuset.

MUSIKK: I desember for fire år siden tok Markus Matland initiativet til å starte et nytt band på Karmøy. Han samlet flere i det lokale musikkmiljøet - resultatet ble bandet Pollution. 

–  Vi var alle mennesker som spilte i forskjellige band rundt omkring på Karmøy. Vi kjente hverandre litt, men ikke så veldig mye, forteller gitarist Markus Aarøy Vikse. 

De to har vært med helt fra starten. Etterhvert ble også Ole Marius Saltvik og Johan Nes med i bandet, og i flere år har det vært de fire. Den siste tiden har de jobbet med sin debut-EP, som de slapp i dag. Karene forteller at det har vært en lang prosess fra start til utgivelse. 

– Dette er vel kanskje tredje gang vi tar dette opp nå, innrømmer Aarøy Vikse lattermildt. 

– Tingen er at vi begynte når vi var typ 14-15, og vi har jo blitt utrolig mye flinkere etterhvert. Tre av oss har gått musikklinja, og vi har spilt som bare søren alle sammen, og da blir man jo bare flinkere. For hver gang vi har vært i studio, så har vi lært litt. Nå har vi endelig blitt fornøyd, og er klar til å gi det ut. Vi har lagt inn det siste giret - som vi ikke visste vi hadde, fortsetter Matland. 

Resultatet av de mangfoldige timene som er blitt lagt ned er de meget fornøyd med.

– Det har ikke slått meg før nå, men herlighet dette er jo jævlig bra. Misforstå meg rett, men når du er i en boble - for vi har jo låst oss litt inn i bandet og musikken, og på en måte bare jobbet veldig mye med det. Og når du da tar et steg tilbake og kommer til i dag hvor vi faktisk gir ut så er det bare sykt deilig og bra, smiler Matland. 

(Saken fortsetter under bildet.) 


F.v. Markus Matland, Ole Marius Saltvik, Johan Nes og Markus Aarøy Vikse. 
Preget av det lokale musikkmiljøet
Gutta har vært en stor del av det lokale musikkmiljøet de siste årene, her har de også hentet mye av inspirasjonen og støtten til musikken. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Vi har hatt en del støttespillere. Vi har fått Sondre Dales minnefond, vært med i Nye Bølger-prosjektet, Per Steinar Lie, Johnny Liadal, Randi Lofthus, og Helge Toft ikke minst. De har alltid hatt troen på oss, det har vært med på at vi faktisk har kommet hit, forteller Johan Nes. 

– De har virkelig gjort oss til noe mer enn kun fire gutter som spiller i band, tilføyer Matland. 

Indierock-bandet henter inspirasjonen fra flere kanter, de legger ikke skjul på at «storebrødrene» i det lokale bandet Palmface har vært til stor inspirasjon. 

– Det vi gir ut nå er veldig orientert rundt selve låtene. Sounden følger låtene - ikke omvendt, forklarer Matland. 

– Vi har noen «storebrødre» som vi ser opp til - Palmface. De er liksom generasjonen over oss som har spilt i band her på Slaktehuset og rundt om. Jeg tror man kan høre at vi har sett opp til de, sier Nes. 

Tilbake til røttene 
Opp gjennom årene har bandet opptrådt flere ganger på Gamle Slaktehuset. De kunne derfor ikke sett for seg og hatt releasekonserten noen annen plass. 

– Det hadde blitt helt feil å hatt releasen en annen plass, konstanterer Nes. 

– Vi har spilt her veldig, veldig mye. Helt i starten i 2016-2017 spilte vi her nesten en gang i måneden. Vi spilte jo så mye vi kunne, fortsetter Saltvik. 

Konserten fredag er en del av bandets mini-turne i forbindelse med EP-utgivelsen. Nå går turen videre til Stavanger og Bergen, før det hele avsluttes i Haugesund. 

– Fredag som kommer spiller vi i Stavanger, Lørdag spiller vi i Bergen og den 21. spiller vi i Haugesund på en veldedighetskonsert på Bakarøynå, forteller de. 

Etter juleferien reiser de tilbake til hver sin studieby, men selv om de for tiden holder til i fire forskjellige byer legger ikke det en demper på planene til det lokale bandet. 

– Vi skal pushe, pushe og pushe. Lage mye nytt materiale og planlegge neste steg. Det er på ingen måte en avslutning for bandet bare fordi vi har flyttet bort,  vi er klar for å ta det litt videre, smiler de.