KLAR FOR INNSATS: Dag Inge Aarhus gleder seg til å ta fatt på oppgaven som ny lokallagsleder i Karmøy Krf. Arkivfoto.

Politikkpause ble partibytte


– Jeg merker at jeg savner engasjementet som følger av å være med i politikken, sier Karmøy-politikeren som i forrige periode satt som leder av hovedutvalg teknisk og som fast medlem av kommunestyret. Han har også vært styremedlem i Rogaland Høyres fylkesstyre og var 1. nestleder i Karmøy Høyre frem til desember i fjor. Aarhus valgte i fjor å takke nei til gjenvalg for Karmøy Høyre av jobbmessige hensyn da han rykket opp til å bli kommunikasjonsdirektør i Sjøfartsdirektoratet.

– Politisk valg Uten noen formelle politiske verv gikk Aarhus inn en tankeprosess som førte til at han valgte å bytte parti.

– Jeg har vært i Krf før og var medlem i partiet som ungdom. Dette var et rent politisk valg fra min side og har ikke noen innvirkning på min vurdering om å komme tilbake i politikken, sier Aarhus. Det var blant annet debatten rundt konkurranseutsetting i helsesektoren som gav tankeprosessen rundt et mulig partibytte en ekstra «boost» for Aarhus.

– Jeg gav uttrykk for at jeg ikke var enig i det, og dette er en av de viktige sakene som skiller. Nå må jeg ta et standpunkt på om jeg ønsker å stille meg disponibel for Krf-politikken i Karmøy. Det var en grunn til at jeg valgte å si nei til Høyre, men jeg savner politikken og på valgnatten var det så «gale» at jeg måtte sette på en actionfilm, humrer Aarhus.

Best alene Blant de politiske sakene han har vært tydelig på, er debatten om kommunesammenslåing der Aarhus mener Karmøy står seg best alene. Han mener samtidig at det både i kultur- og helsesektoren er stort potensiale for at kommunene på Haugalandet kan dra mer nytte av hverandre. I Krf kommer han til å løfte fram frivilligheten, noe både han og partiet er opptatt av.

– Frivilligheten er en viktig del av samfunnet og betyr en del sparte kostnader i framtida. Jeg ønsker å bidra med det jeg kan på det området, sier Aarhus som i mange år har vært en sentral skikkelse i korpsbevegelsen i Karmøy.

Godt klima Aarhus trekker fram den gode dialogen og samarbeidsklimaet på tross av uenigheter som noe av det han selv setter mest pris på med lokalpolitikken.

– Utne-Reitan viste dette godt etter valget da han gratulerte Mohn med seieren og gav den nye posisjonen arbeidsro i forhandlingene. Det er stor respekt for hverandre og vi er kolleger selv om vi har ulike løsninger på utfordringene, sier Aarhus.

47-åringen ønsker ikke å forskuttere noe rundt framtiden i sitt «nye» parti og vil først ta en vurdering på hvor mye tid han legge i politikken.

– Jeg må ta en runde med meg selv på hvor mye tid jeg ønsker å bruke. Jeg har god støtte hjemmefra, men politikken krever sitt. Nå har jeg meldt meg inn i partiet, så får vi se hva tida bringer, avslutter Aarhus.

Les mer om:

Politikk Karmoynytt