Min Side, og tegning av nye abonnement er for øyeblikket stengt grunnet teknisk vedlikehold. Ved spørsmål kontakt kundesupport.

Leserinnlegg:

Politikken på Karmøy!


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

MENINGER: For 10 år siden, da jeg flyttet tilbake til hjemkommunen min syns jeg det var en veldig blå kommune å bo i. Det var ingen sortering, mye nedbygging av matjord, oppblomstring av fiskeoppdrett, lite av dyrevelferd, lite fokus på natur overhodet m.m samt mange andre faktorer som gjorde at jeg tenkte, hei, hvorfor ikke selv prøve å endre noe istedenfor å sitte å klage?

Etter kort tid ble jeg mer interessert i politikken, og lokalmiljøet, og helse, ikke minst, som jeg selv har fagutdanning i, var også klart noe som opptok meg. Ansatte og brukere skulle ha en bra hverdag, samtidig som naturen skulle ivaretas.

Nå etter 2 perioder, vel 8 år i kommunestyre, fylkesting og mange forskjellige utvalg har jeg lært enormt! Jeg har og lært mange kjente politikere å kjenne.

Dette har ført til mange positive endringer, en blir hørt om man er på, selv i opposisjon! Takk til alle som har lyttet og støttet den politikken jeg gikk på valg for! 
Mange er der for å være trofaste mot sin ombudsrolle, men desverre enkelte er som i alle kommuner opptatt av posisjoner, verv og makt. Slik har jeg dessverre blitt kjent med politikken.

De du trodde var dine nære ble plutselig veldig uhyggelige når det nærmet seg valg og saker og politikk kom i andrerekke. Slikt er jeg ikke bygget for, der ærlighet og fokus på saker står høyt.

Media har også vært med på å sette fokus på mye annet enn den gode jobben en ble satt i. Mye fra media har gått i dette med å bytte parti. Mange forstår dette, mens mange som aldri har vært inne i politiske spillet er raske til å kaste steiner, selv redaksjonen som er bare trist.

Jeg har enda til gode å se en journalist i fylkestinget, og mer enn 1 i kommunestyret,( Karmoynytt). Jeg må skyte inn her at gjennom 4 år i fylkespolitikken har ikke media her lokalt vært noe interessert i å følge opp viktige saker omhandlet Haugalandet.
Jeg har sett mye fælt i politikken. Men og mye godt! Det er veldig mange flinke gode folkevalgte!

Mange har fulgt, ikke bare hodet, men og hjertet sitt når de har stilt til valg. Både ovenfor sin egen overbevisning og ovenfor det programmet de gikk på valg på og ovenfor sine velgere som har gitt tillit. For meg har det alltid komt i første rekke.

Er du modig nok, sier du ifra når urett skjer!
Er du tøff nok, viser du med hele deg at du ikke finner deg i urett.
Er du en av dem som tier, vel da er saken tapt.
Sannheten, den vil alltids komme for en dag, og da gjelder det å lytte og si ifra!

De som bruker tid på å knekke ned andre burde bure kanskje se seg selv i speilet.
Men det som skjer nå i politikken på Karmøy er for meg urovekkende. Alarmer bør ringe.

Sentralt har de styrt hel feil vei. Vi har en energipolitikk som er helt feilslått og der alle skylder på alle.

Men er det nå ikke slik at vi har hatt noen perioder med dårlige tider for både natur, innbyggere og næringsliv? Vi har sett matkøer vokse, næringsliv som må gi tapt, dette i Norge- et av verdens beste land å bo i?

Da er vi tilbake til mitt utgangspunkt som var slik i 2014, vi trenger sårt å ta vare på våre innbyggere, vår natur og våre ansatte og bedrifter for det som har vært til nå de siste årene har gått helt feil vei.

Jeg håper at det landes på en enighet der siste budsjettforslag fra Rødt, FrP, Høyre og Karmøylista blir et utgangspunkt for hva en skal satse på fremover, for bedre budsjett har jeg aldri vært med på. Det var faktisk så bra at andre partier " stjal" noen av punktene de ikke hadde klart å finne på selv. Det var så bra at selv om posisjon ikke fant en krone til de fattigste skjøt privat næringsliv inn. Kreftomsorg måtte nærmest trygles inn. Der ble en liten blomstereng på Vormedal, støtte til varmepumper med posisjon, mens de ikke engang fulgte opp sine egne forslag, for å søke om slikt var ikke en enkel sak, og veldig vondt for de som fikk avslag. Men mye bra dog.

Det har dessverre skjedd mye forhandlinger på bakrommet som ikke media har tatt tak i.. Jeg har fått noen tilbakemeldinger om at jeg er sympatisør ene og andre veien, og det går rett ut. For meg har det vært det viktigste i politikken å tenke på innbyggerne, de ansatte, næringsliv og naturen på Karmøy.

Jeg håper inderlig denne kampen om ordfører kjedet, posisjoner og verv handler om andre og ikke sine egne tanker oppi dette, og at skittent spill uteforblir.

Det er veldig bra at enkelte partier nå går inn i seg selv og tenker hvorfor de gjorde et så elendig valg, for vi kan ikke skylde alt på hva som skjer sentralt. Noen har kansje brukt mer tid på å snakke sine egne ned og hjem, og misbrukt tilliten til velgere på denne måten,.eller mot andre folkevalgte. Andre har kanskje oppløftet kun seg selv og ikke tenkt at dette er et team. 

Dette er en ombudsrolle og ikke hestehandel.

Jeg har enda tro på demokratiet, på velgerne og på at det virker å bruke stemme retten sin. Dette er den eneste måten vi har til å gi de rette den rollen med å fikse opp i det som er galt, til det bedre.

Takk alle som stemte, og takk til alle som aktivt er med på å heie de rette personene frem for å ivareta oss i kommunen!

Med godt hjerte og hode ønsker jeg det beste for kommunestyret på Karmøy!


Marianne sol Levinsen,
Rødt