Arkivfoto. Formannskapet i kommunestyresalen.

Politikerne med gave til vanskeligstilte familier

Skrevet av Kent Olsen
30.11.2020 21:47 - OPPDATERT 01.12.2020 09:56

Bruker nesten 200.000 på aktiviteter til barn og barnefamilier med vedvarende lav inntekt.

POLITIKK: Året 2020 og julen nærmer seg slutten med stormskritt. Med et par hundretusen på formannskapets konto ønsket politikerne å bevilge resten av pengene sine til vanskeligstilte barnefamilier.

– Vi opplever at også i vår kommune så er det altfor mange barn og unge som har det vanskelig på grunn av familiens økonomi. I år er utfordringene ytterligere forsterket grunnet covid-19-pandemien. Derfor ønsker vi å bidra til å gjøre en forskjell for de det gjelder, sa Alf Magne Grindhaug, og presenterte forslaget.

Et enstemmig formannskap gikk dermed inn for å bevilge 195.000 kroner til aktiviteter for barn og barnefamilier med vedvarende lav inntekt.

Fordelte midler til Torvastad og Kolnes

Etter at Grindhaugs forslag ble lagt fram tok ordfører Jarle Nilsen ordet og foreslo å bevilge 50.000 kroner til Nord-Karmøy Historielags arbeid om å pusse opp og drifte et «Øvrebø-rom».

50.000 kroner får også Kolnes Grendautvalg som har startet arbeidet med tursti på Kolnes.

– På vegne av Høyre tar jeg sjansen på å si at hvis ordfører og varaordfører vil være julenisser, så kan vi i Høyre være tiltredende alver, sa gruppeleder i Høyre, Tor Kristian Gaard, til humring fra ordføreren.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.