Foto: Privat
Leserinnlegg:

Politikere som leker Gud: –⁠ Kameraderi, lyst og grådighet


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her. 

I Karmøy er nå AP, KRF, SP, MDG, SV, HØYRE, VENSTRE ute og kjører. Er dere klar over hva dere har sagt ja til? Ikke greit nok bestemte ordfører Nilsen at politikere i Karmøy, omtrent 15-20 min under kommunestyret i «vårt» møte, til å bestemme om Karmøy skulle si JA til å ha havvind tett opp mot strendene sine. 6,9 km fra land, for at Met center skal få forske på hvilke negative konsekvenser havvind vil gi. Hvilke demokratiske føringer gir slike gode vedtak?

Karmøy blir dermed ofret mot innspill fra viktige instanser. Vi har altså politikere i Karmøy som leker Gud mot naturmangfoldet, mot turisme, marint økosystem, og annet, som er viktige faktorer i samfunnsdebatten.

Er virkelig Karmøy så lite verdt? Er eksisterende arbeidsplasser så lite verdt, lokalbefolkning? Krf's varaordfører har vært en av pådriverne for dette. Av den grunn at dette ville skape 16400 arbeidsplasser, for å være nøyaktig i hans beskrivelse, som ble nedskrevet til rundt 10-15 min.

Jeg aner noe som heter kameraderi, lyst og grådighet. Ren ignoranse av noe som vi skal leve av i fremtiden, og har levd av i generasjoner. 

Vi aner ikke konsekvenser av dette som kan komme, og for de som er interessert i saken kan de lese hva faginstanser har lagt inn som uromomenter.

Dersom noen tenker at Karmøys kultur skal «ofres» på grunnlag av at vi skal ha et «grønt» skifte tar de feil, her blir det kamp! De har tapt!

Marianne Sol Levinsen 
Rødt