Arkivfoto

Politiets nettpatrulje: – Snakk med barna om selvdrapvideo på TikTok

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
09.09.2020 12:25 - OPPDATERT 09.09.2020 15:03

I kjølvannet av at det nå verserer en video på ulike sosiale medier av en person som tar livet sitt har politiets nettpatrulje gått ut med en oppfordring til foreldre om å snakke med barna sine om den aktuelle videoen.

– Den er nå fjernet fra TikTok, men verserer fremdeles i ulike former på sosiale medier. Det kan åpenbart være traumatiserende for barn (og voksne) å se slike videoer, noe flere har advart mot. Og det  vil garantert dukke opp flere videoer med svært ubehagelig innhold som barn blir eksponert for, skriver politiet på sin Facebookside.

I samme innlegg ber de nå foreldre sette seg ned med barna sine og gir følgende tips til hvordan en kan håndtere situasjonen: 

- Spør barna deres om de har sett videoen og snakk med dem om at de uten forvarsel kan bli eksponert for veldig ubehagelige videoer (vold, seksuelt innhold etc.) på TikTok og andre steder.

- Barn må forstå at slike videoer ikke er normalt og at de har lov til å si nei dersom f.eks. venner ønsker å vise dem videoer med ubehagelig innhold.

- Det er en grunn til at apper har aldersgrenser. TikTok forbindes med dansevideoer, men det betyr ikke at alt innholdet er uskyldig.   

- Som forelder kan du gjøre en rekke grep for å få bedre kontroll på barnets bruk av TikTok. Se barnevakten.no for mer info. TikTok har også en egen foreldreside der du kan få tips. Vi har lenket til disse sidene i kommentarfeltet under dette innlegget.  

– Sørg for at barna er trygge på at de kan snakke om negative opplevelser. Det er vårt ansvar som foreldre, avslutter nettpatruljen innlegget sitt med.