Politiet: – På denne måten forsøker svindlerne å få tilgang til betalingsinformasjon

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
10.12.2020 09:08 - OPPDATERT 10.12.2020 15:11

POLITIET ADVARER: Hvert år benytter mange nordmenn seg av netthandel når julegavehandelen skal gjøres. I år kan nok det tallet bli høyere enn noen gang. Nå går politiet ut og advarer mot pakkesvindel.  

– Selv om korona preger hverdagen vår, blir det jul i år også. Og i år vil nok enda flere av oss benytte seg av nettbutikker. I den forbindelse vil gi gjerne få advare deg mot å legge inn kortnummer eller lignende for å betale «fraktkostnad», skriver Politiets nettpatrulje i Sør-Vest i et Facebook-innlegg

De opplyser om at flere har rapportert inn at de har mottatt falske e-poster fra svindlere som utgir seg for å være fra diverse postbud. Og som på den måten prøver å få tak i betalingsinformasjon. 

– Politiet er blitt kontaktet av innbyggere som har mottatt falske e-poster fra blant annet PostNord. I meldingen står det at pakken er på vei, men at mottaker må betale fraktkostnader før pakken kan mottas. På denne måten forsøker svindlerne å få tilgang til betalingsinformasjon, advarer politiet.