Politiadvokat Fredrik Soma. Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet gjør nye DNA-analyser i Birgitte Tengs-saken

Politiet har sendt inn flere nye gjenstander i Birgitte Tengs-saken inn til DNA-analyse. Samtidig gjøres nye analyser av bevismateriale i Tina Jørgensen-saken

– Jeg vil ikke gå inn på hva som er sendt inn, men det pågår arbeid rundt flere DNA-undersøkelser i saken, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma til NRK. 

En 51 år gammel mann er siktet for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. Han ble pågrepet tidligere i høst etter at DNA-undersøkelser av en blodflekk på Tengs' strømpebukse pekte på ham.

51-åringen er også mistenkt for å ha drept Tina Jørgensen i 2000, men han er ikke siktet i den saken. Det er fra før kjent at en del av bevismaterialet i den uoppklarte drapssaken ble kastet i 2007. Likevel har politiet fremdeles flere en rekke gjenstander, og disse skal nå gjennomgås på nytt.

– Det finnes mange beslag i Tina Jørgensen-saken som er i behold. De beslagene går vi gjennom på ny nå, og vi ser på mulighetene for ytterligere undersøkelser av disse, sier Soma.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.