Politibil. Illustrasjonsbilde.

Politiet advarer: – Dette er urovekkende

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
16.06.2020 13:10

Oppfordrer foreldre til å følge med på barnas mobilvaner.

NETT: Politiets Nettpatrulje Sør-Vest publiserte tirsdag et innlegg på sin Facebook-side hvor de oppfordrer foreldre til å følge bedre med på barnas mobilvaner. Dette etter at de har blitt oppmerksom på flere urovekkende poster i sosiale medier.  

– Politiet har den siste tiden blitt oppmerksom på jenter i tenårene som på snapchat legger ut prisliste for salg av bilder og video av seksuell karakter. Mange foreldre vet ikke om at dette foregår. Foreldre må engasjere seg i barn og unges mobilvaner, advarer nattpatruljen i innlegget. 

I innlegget henvender også nattpatruljen seg direkte til ungdommen, og belyser de konsekvensene slike salg kan få. 

– Politiets budskap til ungdommer som deler slikt materiale er at de mister kontrollen over bildene eller filmene, ved at dette kan spres på nettet. Politiet ser også i noen tilfeller at mottaker av bildene truer med å spre disse for å få jentene til å sende enda grovere materiale. Det er ikke uvanlig at de som er utsatt for slike overgrep via nettet, bærer med seg opplevelsen i mange år, skrives det videre. 


Flere unge jenter legger ut prislister på Snapchat for salg av bilder og video av seksuell karakter. Foto: Politiets nattpatrulje Sør-Vest. 
– Det reageres med strenge straffer for de som mot betaling eller på annen måte får barn og unge til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, og politiet prioritere disse sakene høyt. Dette er urovekkende, og vi ønsker å bidra til at dette stanser, lyder det fra politiet avslutningsvis.