Arkivfoto fra en tidligere strandryddedag. Starten for årets strandryddeaksjon ble markert på Bø denne uka.

Pengegave til prosjektet «Vi rydder hele Karmøy»

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
08.09.2020 19:05 - OPPDATERT 08.09.2020 21:45

Som eneste kommune i landet er Karmøy Kommune en av søkerne som har fått innvilget midler når Handelens Miljøfond nå deler ut nær 12 millioner kroner.

KARMØY: I april la Handelens Miljøfond ut en utlysning for å sikre og skape arbeidsplasser innen plast og miljø. Nærmere 12 millioner kroner skulle deles ut, og 90 søknader kom inn. Nå har de avgjort hvem som får støtte, og blant dem finner vi Karmøy kommune - som den eneste kommunen på listen.

Kommunen har fått tildelt 500.000,- til prosjektet «Vi rydder hele Karmøy» Prosjektets formål er å rydde hele Karmøy for plast i løpet av tre år. Det melder kommunen på sine nettsider.

– Karmøy kommune har i flere år arbeidet med strandrydding, og har i sitt arbeid bidratt til at frivillige, skoler og foreninger har ryddet mange kilo langs kysten vår. Det blir gjort et flott arbeid, sier miljøvernrådgiver Pernille Iden i Karmøy kommune. Hun påpeker at den kontinuerlige tilstrømningen av ny plast fra land og sjø, og de mange mer utilgjengelige stedene, gjør at det må bli en bedre systematikk i arbeidet som blir gjort.

Midlene fra Handelens Miljøfond skal derfor bidra til å finansiere en prosjektstilling som skal arbeide med naturforvaltning og marin forsøpling. 

– Det å administrere strandrydding er ikke en lovpålagt kommunal oppgave, men det er viktig å få inn ekstra ressurser for å kunne støtte oppunder det viktige arbeidet de frivillige gjør, sier Iden. 

Se oversikt over alle de 27 prosjektene som får støtte her