DUMPET I GRØFTA: Hunden Happy ble funnet bevisstløs i grøfta av eieren. Foto: Privat

Påkjørt og dumpet i grøfta for å dø

KARMØY: Lørdag kveld klarte hunden Happy å stikke av fra eieren sin i Visnesvegen på Avaldsnes. Etter å ha lett lenge, fant han henne bevisstløs i grøfta mellom Visnes og ridesenteret mot Vikshåland.
– Eieren fikk helt sjokk da dette synet møtte han. Hunden var påkjørt og sannsynligvis etterlatt latt i grøfta for å dø. Happy var fremdeles i live, og eieren bar henne hjem igjen mens han forsøkte å kontakte dyrlege, sier Gudveig Wigg som er leder i Foreningen For Omplassering av Hunder i Førresfjorden og har tatt hånd om saken.

Døde i armene til eieren

Eieren fikk Happy av Gudveig Wigg for sju måneder siden, men han ønsker ikke å uttale seg i saken. En halvtime etter at han fant henne i grøfta, døde hun i armene hans før veterinær fikk tatt hånd om henne.
–  Eieren fikk vasket av henne all skitten etterpå, og det viser seg at hun mest sannsynlig døde av indre skader. Hun pustet sine siste åndedrag sammen med eieren som er svært lei seg nå, forteller hun.
Happy er en stor blandingshund på omtrent 35 kilo. Hun er lysegul i pelsen og hadde reflekshalsbånd på seg da hun stakk av.
– Dette må nok ha gjort ganske stor skade på bilen. Uhell kan skje, men det er helt grusomt at noen bare kan dumpe en hund ned i grøfta for å dø. Happy hadde microchip på seg, så dersom denne personen bare hadde tatt kontakt med politiet, hadde de funnet eieren med én gang, sier Gudveig.

Påbudt å hjelpe påkjørte dyr

I følge Veitrafikkloven skal enhver som er med eller uten skyld innblandet i trafikkuhell, straks stanse og hjelpe personer og dyr som er kommet til skade. Og enhver som påtreffer et dyr som er åpenbart sykt, skadet eller hjelpeløst, skal så langt det er mulig hjelpe dyret.

– Det kunne like gjerne vært et barn som ble påkjørt, og vi ser på dette som svært alvorlig. Jeg ringte politiet, men de forteller at det ikke er noe særlig de kan gjøre. Derfor tar jeg nå saken i egne hender og håper de som har noen tips kan hjelp til. Happy var en vakker, snill og flott hund, forteller Gudveig Wigg.

Les mer om:

Karmoynytt