Tore Emberland, Åkra.

På fredag kan Åkra sikre opprykk

Skrevet av Kent Olsen
15.10.2019 11:09 - OPPDATERT 21.10.2019 11:53

Åkra har hatt en formidabel sesong med 19 seire av 19 mulige. På fredag kan de sikre opprykk hvis de slår Klepp på bortebane.

FOTBALL: En lang og begivenhetsrik sesong i 4. divisjon nærmer seg sakte men sikkert slutten der Åkra ruver alene på topp med en kamp mindre spilt og 11 poeng foran Frøyland på andreplass. 

Frøyland kan maksimalt få 58 poeng, mens Åkra ligger på 57 poeng med fem kamper igjen å spille. Med seier over Klepp på fredag er dermed opprykket sikret

– Det betyr at vi har oppnådd målet for sesongen. Det er kjekt om vi hadde klart det nå, slik at vi blir ferdig med det, sier Åkra-trener Tore Emberland.

Han hadde ikke sett for seg at laget hans skulle stå ubeseiret med fem kamper igjen.

– Vi hadde mål om å kjempe i toppen og slåss om opprykk. Det har vi klart. At det skulle være så flott som dette hadde vi ikke hatt noen tanker om. Det har vært bra fotball som har blitt levert, og folk kommer også for å se på kamp. Det er noe som fenger i det vi gjør, så det er kjekt, sier han.

Han tar likevel ingenting for gitt, og minner om opprykket som glapp på overtid i fjor da Djerv 1919 på nærmest mirakuløst vis sikret spill i 3. divisjon etter å ha snudd 0-2 til 3-2 på overtid borte mot Hana.

Derfor ønsker han ikke å snakke om hva neste mål er etter opprykket.

– Først må vi rykke opp. Når vi har tatt et poeng så kan vi snakke om det, sier Emberland, som ikke tar lett på kampen mot Klepp som kjemper for å unngå å rykke ned.

– Det er et lag som sloss for å overleve. De har en god keeper og prøver å være gjerrige. Det er vanskelig å spille mot lag som gjør alt for å få de poengene de trenger. Det er utfordrende for dem, og da er det vanskelig å spille mot dem, sier Emberland.

Flere usikre

Åkra stiller uten sin midtbanejuvel Jan Inge Haringstad. Simen Sandslett og Anders Underhaug er også usikre.

– Men vi er ikke bekymret. Vi har flere på benken som kan komme inn og som kunne spilt på hvilket som helst 4. divisjonslag, sier Emberland.

Bør være en 3. divisjonsklubb

Sportslig leder i Åkra IL, Henning Stava, synes sesongen har vært en «fantastisk opptur», og roser laget.

– Vi har ikke bare 11 spillere, men opptil 15 spillere som gir gass når de får anledningen. Vi har en stor gruppe som gjør Åkra god. Det er ikke enkeltspillere, men gruppen i sin helhet, sier han.

Til Karmøynytt sier han at han er sikker på opprykk, og mener Åkra er en 3. divisjonsklubb.

– Det har klubben alltid vært, men plassen og folkene. Vi er en stor klubb, og en klubb av Åkra sin størrelse bør være en 3. divisjonsklubb. Jegs synes vi endelig er tilbake der vi hører hjemme. Det burde vi vært for lengst, sier han.

Han ønsker også å gi ros til trener Emberland og støtteapparatet rundt.

Livet i 3. divisjon har han også tro på kan gå bra.

– Hvis du ser hva Djerv 1919 har gjort dette året, så ser jeg ikke noen grunn for at Åkra skal få problemer, for å si det slik. Jeg tror vi er mer enn god nok til 3. divisjon, men om vi er gode nok til å ligge i toppen må vi bevise, sier han.

Åkra spiller borte mot Klepp førstkommende fredag. Kampen spilles klokken 19.00 og kan ses direkte på Karmøynytt.