Cille Anglevik viser hvordan frøene skal plantes i de ulike begrene.

På Mannes har familien skapt sin egen Villa Villekulla

Skrevet av Øystein Merkesvik
31.03.2019 08:24 - OPPDATERT 31.03.2019 10:24

KARMØY: De har fem barn der tre av dem er hjemmeboende. I tillegg fyller de huset med barn i alderen 4 til 14 år når de arrangerer «Barnas Hus» i hjemmet sitt på Mannes.

For hos ekteparet Cille Anglevik og Flemming Borup er det ingen tvil om at det nettopp er barna som står i sentrum, fra kjeller til loft. Her er alt lagt til rette for at ungene skal få utfolde seg kreativt og lære seg gamle håndverkstradisjoner.

– Vi var på et barnemuseum i Danmark og så at de hadde lage-stasjoner der barna lærte mye. Vi tenkte at dette kunne vi gjøre hjemme hos oss selv, forteller Cille.

(Saken fortsetter under bildet)

På kjøkkenet bakes det muffins, til stor begeistring blant barna.

Fullt hus

Blant de hvitmalte bygningene i Mannes kystkulturmuseum bor familien i det som allerede er døpt til Villa Villekulla i lokalmiljøet. Når Karmøynytt er på besøk lørdag formiddag er det hengt opp ballonger ved porten og ved bålpannen utenfor huset gjøres det klar både til grilling og tinnsmelting. Nærmere 40 barn fra hele distriktet har denne dagen meldt sin ankomst for å delta på «Barnas hus», og for å få plass til alle er de delt opp i to puljer fra morgen til godt ut på ettermiddagen.

(Saken fortsetter under bildet)

Flemming har fyrt i bålpannen. Først grilles det pølser. Deretter skal det smeltes tinn og lages smykker.

Påskepynt og frø

Innenfor dørene yrer det av liv i alle kroner og kroker. I spisestuen lages det påskepynt og det males fargerike bilder, med Preben som kreativ veileder. På gulvet i stuen sitter Cille sammen med noen av gjestene og planter ulike typer frø i beholdere.

– Vi prøvde ut dette med Skattkammeret i vinterferien og det var mange som sa at de ville komme tilbake, sier Cille.

(Saken fortsetter under bildet)

I spisestuen lages det påskepynt og fargerike bilder.

Har planer

Hun er vant til å jobbe med barn og unge både ved Skattkammeret i Kopervik og i arbeidet som svømmelærer. Det samme er mannen hennes som er ansatt som miljøarbeider på leirskolen på Bukkøy og Visnes.

Begge brenner for at de unge skal få lære seg håndverkstradisjoner og at hjemmet deres skal være åpent og inkluderende for alle.

– Vi kommer til å gjenta dette flere ganger fremover og planlegger i tillegg å arrangere bursdager for barn med masse aktiviteter, sier Cille.

Også familiens egne barn har fått oppgaver denne lørdagen. På rommet sitt på loftet har datteren Laura Oliven etablert et bamsesykehus, der «pasientene» får all nødvendig omsorg.

Laura Oliven (t.h) har etablert bamsesykehus på rommet sitt.

Huset har fått kallenavnet Villa Villekulla, et sted der selv Pippi hadde trives godt.

Les mer om:

Karmoynytt