Over 190 lag møttes til fotballfest

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
10.03.2019 14:56 - OPPDATERT 10.03.2019 15:56

I helga ble det arrangert EAT MOVE SLEEP cup i Storhall Karmøy. Over to dager har omlag 190 fotballlag fått vist seg på banen. 

- Du skal ikke se bort ifra at det er fem-seks tusen som har vært innom løpet av helga, forteller daglig leder i S.K. Vedavåg Randi Rauan. 

Sammen med over 200 frivillige har hun stått på for at arrangementet skulle gå så knirkefritt som mulig. 

- De frivillige gjør en kjempe dugnadsinnsats under dette arrangementet her, så det er jo bare helt fantastisk. Dette er foreldre, styremedlemmer og folk som bare har meldt seg til tjeneste. Det er mange som bidrar og det er helt nødvendig hvis vi skal klare å gjennomføre et så stort arrangement, skryter Rauan.

Daglig leder i S.K. Vedavåg Randi Rauan.

Et budskap som fenger EAT MOVE SLEEP er et konsept som Bama og Fotballforbundet har startet. Reidun synes det var stor stas at S.K. Vedavåg var en av 44 klubber i Norge som ble valgt ut til å være arrangør for cupen.

- Vi synes det er kjekt å kunne være med å bidra til å fronte dette budskapet. Vise hvor viktig det er med sunn mat, bevegelse, god søvn og skjermfri tid. Det er jo i tråd med slik vi tenker i klubben. Vi har jo et sunt utvalg her i hallen året rundt, ikke bare når det er EAT MOVE SLEEP cup, sier hun. 

- Hvorfor er dette budskapet så viktig? 

- Det er jo viktig å lære de små opp til å spise sunt og å være i bevegelse. Ikke minst dette med skjermfri tid, «Ingen likes etter 21» er et slagord som de fronter. Så har jo helt klart vi foreldre også mye å lære når det kommer til dette, det er ikke bare barna.

FIL Jenter 7 var et av lagene som deltok under helgens EAT MOVE SLEEP Cup. F.v. Emilie, Helene, Alexandra, Leonora og Serine.

Ekte fotballglede Når omlag 190 fotballlag møtes til kamp er det klart det blir mye ståhei. Et av lagene som deltok under helgens cup var Jenter 7 fra Ferkingstad IL. Hos de var det bare store smil å finne når de kom av banen etter endt kamp mot konkurrentene fra Kopervik IL. 

- Det er kjempekjekt. Vi får score masse mål og spille masse fotball, sier de unge fotballspirene om helgens cup. 

Da Karmøynytt snakket med dem søndag hadde de fortsatt to kamper igjen, noe de gledet seg til. Men først skulle cupens aktivitetscamp testes. 

- Vi har to kamper til, men nå har vi pause, fortalte de raskt før de sprang avgårde for å sjekke ut hinderløypa.

Les alt om:

Karmoynytt