Marianne Sol Levinsen.

«Oppdrett minst i lukka anlegg»

Skrevet av Ida Waage Hansen
28.10.2018 12:11 - OPPDATERT 28.10.2018 13:11

LESERINNLEGG: Lokale fiskere møttes fredag kveld på Åkra sammen med Kurt Oddekalv som hadde et veldig engasjert foredrag. Her ble fiskerenes situasjon lagt frem, hvor fremtid i havnæring ble diskutert.

Rogaland har etterhvert blitt ein stor oppdrettsfiskkommune.

Som fylkespolitiker og kommunestyrerepresentant i Karmøy for Sv undres jeg på hvilke partier og politikere i Rogaland som har planer om å stille strenge krav til oppdrettsnæringen og sørge for at fjordene våre igjen blir friske og rene, dette kommer da virkelig også til innbyggere til gode? Vi er da like mye et matfylke som et kystfylke!

Minstekrav er lukket anlegg, slik at vi kan få reker, hummer og fisk tilbake i fjordene våre i Rogaland, og få kontroll på kloakken, lakselus og den biologisk forurensingen av villaksstammen vår. Per i dag er bestander gått kraftig tilbake, og mye kan trolig skyldes overfiske og forurensing.

SV er lyttbare og stiller kanskje ikke store krav for personlig ville jeg hatt bort hele næringen, som oppvokst i en fiskefamilie - men skjønner jo at dette er vanskelig å få til på grunn av at her er det penger som rår, men lukket anlegg må jo være bra? Når kommer dokumentert forsking på at oppdrettsfisk virkelig er bra for helsa vår?

Uansett, ja til lukket anlegg - Hva er motargumentene? Jeg tenker at her er det mange av vår eldre generasjon som føler de står maktesløse når de tomme rusene forteller sitt.

Les alt om:

Meninger Karmoynytt