Ønsker å legalisere alle narkotiske stoffer

Skrevet av Elizabeth Huanca Vold
13.04.2016 15:25 - OPPDATERT 13.04.2016 17:25

NARKOTIKAPOLITIKK: Fremskrittspartiets ungdom går inn for å avkriminalisere all form for narkotika og legalisere de mildeste stoffene som cannabis. Nestformann i Rogaland FpU, Eirik Thorsen Børseth, ønsker å ta steget enda litt lenger. Under FpUs landsmøte tok haugesunderen til orde for å legalisere alle narkotiske stoffer med myndighetsalder som aldersgrense.
– Jeg vet det er et dristig forslag, men jeg tror det er bedre at de som er tungt rusavhengige heller kan få stoffet sitt fra apotek fremfor å besøke Risøybroen og skitne steder. Det handler om at de også skal bli sosialt akseptert, sier Børseth.

 – Vi må tenke i nye baner

22-åringen mener dagens narkotikapolitikk er feilslått, og mener vi bør bli flinkere til å tenke i nye baner. I både Nederland og flere stater i USA er det nå lov å kjøpe marihuana. Portugal har som eneste land i Europa, avkriminalisert bruk og besittelse av all narkotika.
– Det er feil å straffe svakere grupper i samfunnet. De trenger hjelp fremfor å bli straffet, sier Eirik Thorsen Børseth.

– Useriøst forslag

Haugesundregionen Unge Høyre har ikke noe vedtatt politikk på dette emnet, men leder Marcus Selsås synes Børseths forslag er på grensen til useriøst.
 – Liberalisme og enkeltindividets rett til å bestemme over seg selv er noe vi også setter høyt, men å legalisere alle narkotiske stoffer er å tøye den strikken litt for langt. Narkotika er skadelig for folkehelsen, og derfor mener jeg det er et useriøst forslag, sier Selsås.
Eirik Thorsen Børseth lar seg ikke påvirke av kritikken han får fra Haugesundregionen Unge Høyre.

– Dersom det ikke er gode argumenter som stopper deg for å ville legalisere narkotika, men kun en magefølelse, er man bare nødt til å gå for det alternativet som vil føre til en bedre politikk enn det vi har i dag, sier han.

Les mer om:

Tv-haugaland Politikk