Varaordfører Alf Magne Grindhaug.

«Omsorgssenteret i Skudeneshavn er i rute»

Kommunestyret har vedtatt bygging av nytt omsorgssenter i Skudeneshavn og posisjonspartiene har stort fokus på å holde fremdrift i prosjektet. Byggestart for det nye omsorgssenteret i Skudeneshavn følger den vedtatte fremdriftsplanen. Senteret skal stå ferdig rundt årsskiftet 2022/23 og har en total ramme på 157,3 millioner kroner.

LESERINNLEGG: Det finnes noen som stadig sår tvil om hvorvidt omsorgssenteret kommer til å bli realisert. Vi vil gjøre det helt klart – omsorgssenteret er vedtatt, prioritert og det kommer. Karmøy kommune har satt av penger og resurser til å bygge senteret og prosjektet ligger nå på tegnebordet for å finne de beste og mest funksjonelle løsninger for både brukere og ansatte. Prosjektet er i rute til at senteret som planlagt kan tas i bruk i siste kvartal av 2022. Det er bare å glede seg.  

LES OGSÅ: – Tomta i Skudeneshavn står som et åpent sår

Omsorgssenteret er planlagt med 32 sykehjemsplasser og åtte omsorgsboliger.  I tillegg kommer senteret til å inneholde dagtilbud, frivillighetssentralen og base for hjemmesykepleien.  Det er også gledelig at det allerede til vinteren vil startes opp bygging av 6 private omsorgsboliger for mennesker med funksjonsnedsettelse i samme området.

Det nye omsorgssenteret i Skudeneshavn vil skape et godt og helhetlig helsetilbud og en god hverdag for de som trenger omsorgstjenester levert av kommunen.

Vi registrerer også en uro rundt at en fastlege i Skudenes har besluttet å flytte praksisen sin til Åkra. Vi må bare konstatere at legen ønsker å drive praksis i et større faglig miljø. Kommunen har ledig legehjemmel. Vi håper at en ny lege vil søke seg til kommunen så snart som mulig. Kommunen har ingen myndighet til å instruere hvor i kommunen fastlegene skal ha praksis, men vi vil oppfordre til at en ny lege velger å etablere seg i Skudenes.

 

Hilsen

Jarle Nilsen Ordfører
Svanhild I. L. Andersen Gruppeleder Ap
Rune Midtun Gruppeleder FrP
Alf Magne Grindhaug Gruppeleder KrF
Tor Asle Grønningen Gruppeleder Sp
Asbjørn Eik-Nes Gruppeleder V

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.