Arkivfoto Ordfører Jarle Nilsen. Foto: Ann Margit Grønstad
Leserinnlegg:

Omsorgskrisen løses av omsorgsarbeiderne!


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

MENINGER: Det er bra at regjeringen satser videre på TØRN-prosjektet, det har sikret bedre omsorg på Haugalandet.

Lørdag 26. august lanserte Jonas Gahr Støre en stor satsing på eldreomsorg. Der varsler han blant annet en videre satsing på TØRN prosjektet. Det gleder oss, for det har høstet gode erfaringer på Haugalandet.

TØRN er et prosjekt hvor 100 kommuner deltar rundt i landet, hvor man endrer litt på organisering av oppgavene i kommunenes omsorgstjenester. Det handler om å skape gode brukeropplevelser gjennom riktig kompetanse til riktig tid, og med heltidskultur i bunn.

TØRN-prosjektet har vært en stor suksess på Haugalandet. Vi har fått bedre tjenester, mindre byråkrati, og kunnet gjort ting på en mer effektiv måte. Det sikrer bedre tjenester til våre eldre.

For å kunne fortsette å levere tjenester i omsorgen så må vi gi tillit til dem som jobber i den. Det er de som har erfaring og de vet hva problemene er og hvordan vi kan løse dem. Nettopp derfor har TØRN vært så suksessfullt. For i stedet for at politikere og administrasjonen skal styre hvordan oppgaver bør gjøres på, gjør TØRN det mulig at ansatte kan være med å styre hvordan man kan mer effektivt få gjort sine oppgaver i løpet av en dag.

Når regjeringen vil satse på å utvide TØRN til å gjelde hele landet blir vi glade, for da kan vi videre utvikle og fortsette å levere bedre tjenester til våre innbyggere. I løpet av prosjektet har vi sikret flere heltidsstillinger og trygge vilkår får ansatte. Det er vi veldig stolte av.

Etter valget håper vi å kunne fortsette arbeidet med å skape gode helsetjenester på Haugalandet. For vi satser på å la de ansatte skape trygge og gode helsetjenester.

 

Jarle Nilsen, Ordfører Karmøy
Arne Christian Mohn, Ordfører Haugesund
Lin Veronica Jacobsen, Ordførerkandidat Tysvær