Johnny Angelund.

Oktoberfest kommer til Kopervik

Skrevet av Kent Olsen
27.09.2018 13:54 - OPPDATERT 27.09.2018 15:54

KOPERVIK: 27. oktober blir det tysk feststemning på Ovenpaa når Oktoberfest arrangeres for første gang.

– Vi skal ha det inne på Ovenpaa først med langbord, og vi kommer til å selge klær og slikt, og svære ølkrus. I tillegg blir det et skikkelig ompa-band som heter Tiroler Blas Musik Kappelle, lover arrangør Johnny Angelund.

Den tradisjonelle Oktoberfesten i Munchen, Tyskland, varer i 16-18 dager, så versjonen karmøybuen får servet i Kopervik blir en light-versjon på en dag.

– Vi kjører første året med plass til 160 mann. Det er litt for å prøve det for å se hvordan folk tar imot det, forteller Angelund.

Han har stor tro på at arrangementet kan interessere karmøybuen, og tenker at det kan bli enda større til neste år om det blir bra.

– Jeg tror Karmøy faktisk er plassen til å få slike ting til, sier Angelund.

– Hvordan kom dere på dette?

– Vi tenker at vi ønsker å være den plassen på Karmøy der det skjer mye forskjellig. Hvis vi skal være helt ærlige så er vel vi den eneste plassen på Karmøy der en har en scene og har et lokale en kan bruke til slike ting. Det vil vi benytte oss av det mest mulig, svarer Angelund.

Selv har han ikke opplevd den originale Oktoberfest i Tyskland, men han har vært med på lignende:

– Vi reiste alltid på Wacken, som er en svær festival i Tyskalnd, og da vi reiste til Hamburg etter at festivalen var over så var det noe lignende der. Jeg har jo sett det i full vigur, og jeg var innom Scandic Maritim da de hadde det der, forteller Angelund, som fortsetter:

– Det er jo en type greie som lett kan binde folk sammen og lage en god stemning. Det er en ærlig, lett ting som en ikke trenger å tenke så mye over. Du møter opp, kaster på deg et kostyme hvis du ønsker det, drikker noen øl og har det gøy, avslutter han.

Les mer i neste Karmøynytt.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt