Rådmann Vibeke Vikse Johnsen.

Kommunene på Haugalandet med nye lokale tiltak - Innfører påbud om munnbind flere steder

Det er innført felles forskrift for kommunene på Haugalandet som vil gjelde fra midnatt natt til 4.desember til og med 7.januar.

KORONA: I en pressemelding fredag opplyser rådmennene i Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord, Sveio, Etne, Bokn og Utsira at de innfører nye smitteverntiltak.

– Bakgrunnen for de nye smittetiltakene i kommunene er den samlede smittesituasjonen for luftveissykdommer på Haugalandet, og presset som nå er på sykehus, legevakter, helsetjenester og skoler/barnehager i regionen, skriver de. 

De nye smitteverntiltakene i de åtte kommunene gjelder fra midnatt natt til 4. desember og har en varighet til og med 7. januar 2022.

Ny anbefaling i kommunene:

 • Karantene for husstandsmedlemmer
  Vi forsterker de nasjonale koronatiltakene nå for å redusere trykket på viktige samfunnsfunksjoner, med å anbefale at husstandsmedlemmer holder seg i karantene i 7 dager etter påvist smitte i hjemmet.

Nytt påbud i kommunene:

 • Påbud om munnbind
  Det innføres påbud om bruk av munnbind på kollektivtransport, drosjer, butikker og kjøpesentre når du ikke kan holde nok avstand til andre. Påbudet gjelder ikke barn under 12 år eller personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.
– Vi er i en annen situasjon enn tidligere i høst, og vi må alle gjøre det vi kan for å begrense smittesmittespredningen. Tiltakene er også en påminnelse om at vi må være ekstra smittevernbevisste inn mot julehøytiden, skriver kommunene i pressemeldingen. 

De påpeker at vaksinering fortsatt er det viktigst smitteverntiltaket og virkemiddelet mot alvorlig sykdom. 

– Vi understreker igjen at vaksinering ikke bare er viktig for den enkelte, men også for fellesskapet, skriver kommunene. 

Kommunene kommer med følgende påminnelser: 

 • Vaksinér deg mot Covid-19
 • Reduser antall personer man er sammen med i sosiale sammenhenger
 • Hold avstand til andre 
 • Unngå klemming og håndhilsning
 • Hold deg hjemme hvis du er syk eller har symptomer
 • Test deg hvis symptomer, også om du er vaksinert
 • Fortsett å vaske hendene ofte
Forskriften er signert Sigurd Eikje (Tysvær kommune),Vibeke Vikse Johnsen (Karmøy kommune), Bjørn Tollefsen (Etne kommune), Ingeborg Skjølingstad (Bokn kommune), Jostein Førre (Sveio kommune),Yngve Bergesen (Vindafjord kommune), Ole Bernt Thorbjørnsen (Haugesund kommune) og May Britt Jensen (Utsira kommune). 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.