Foto: Aibel

Ny storkontrakt tildelt Aibel

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
02.09.2020 13:38

Sikret seg kontrakt med en anslått verdi på 140 millioner kroner.

NÆRING: Det var Aibel som endte opp med kontrakten for forprosjektering og design (FEED) for modifikasjonsarbeid på Hammerfest LNG-anlegget i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet. Det kommer frem i en pressemelding fra Aibel. 

Kontrakten har en anslått verdi på 140 millioner kroner og er blitt tildelt Aibel fra Equinor på vegne av partene i Snøhvit Unit. Kontrakten blir den tredje på relativt kort tid som selskapet har sikret seg fra Equinor. 

– Vi er glade for å bli med videre i utviklingen av fremtidens LNG-anlegg på Melkøya, hvor vi allerede har en lang og god historikk fra vår modifikasjons- og vedlikeholdskontrakt, sier konsernsjef Mads Andersen i Aibel. - Vi stiller i tillegg sterkt med kompetanse fra flere tilsvarende oppdrag. Samtidig er vi veldig fornøyde med at Equinor for tredje gang på kort tid har valgt oss som partner for viktige prosjekt på norsk sokkel, sier han med henvisning til sommerens tildeling av elektrifiseringen av Gina Krog og Sleipner, samt porteføljeavtalen for Oseberg. 

Prosjektet vil bli håndtert fra Aibels kontor i Asker og rundt 80 ansatte vil delta i FEED-fasen. Oppstart skjer umiddelbart, med planlagt levering av FEEDen i april 2021.

– Vi har god kontroll på oppgavene som venter oss, og ser fram til nok et spennende modifikasjonsprosjekt, sier Nils Arne Hatleskog, konserndirektør for feltutvikling og havvind i Aibel. - Dette er med på å styrke vår posisjon i Nord-Norge. I tillegg til å sikre egne arbeidsplasser i en lang årrekke, vil en kontrakt i gjennomføringsfasen kunne skape positive ringvirkninger for det lokale leverandørmarkedet, poengterer Hatleskog.