Gudrun 2013. Foto: Øyvind Sætre Gudrun 2013. Foto: Øyvind Sætre

Ny kontrakt verdt 600 millioner

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
16.07.2019 13:10

Aibel vinner ny Gudrun-kontrakt.

STAVANGER: Aibel ble høsten 2018 tildelt FEED-kontrakten (Front End Engineering Design) for Gudrun Phase 2 Water Injection. Kontrakten med Equinor er nå utvidet til også å gjelde selve gjennomføringsdelen (EPCI). Det opplyser Aibel i en pressemelding tirsdag.

Kontrakten har en verdi på cirka 600 millioner kroner og vil starte opp umiddelbart. Prosjektet vil på topp engasjere rundt 160 personer fordelt på land og på installasjonen offshore.

– Vi kjenner Gudrun-plattformen svært godt, så jeg er overbevist om at vi vil lose også dette prosjektet trygt i havn. Vi er meget fornøyd med tilliten Equinor viser oss, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Aibel leverte sommeren 2013 plattformdekket til Gudrun etter å ha vært ansvarlig for prosjektering, innkjøp, bygging og sammenstilling (EPCI). Hovedmålet med gjennomføringsdelen av fase 2 er å øke og forlenge utvinningen fra reservoaret.

– Under FEED-fasen har Aibel sikret modning av det valgte konseptet for vanninjeksjon inn i reservoaret. Oppdraget har omfattet studiearbeid relatert til nytt utstyr og rør for vanninjeksjonssystemet. I tillegg har Aibel jobbet med løsninger for integrasjon, oppkobling og sammenstilling av dette på Gudrun-plattformen, står det videre i pressemeldingen. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.