Aibel er av Dogger Bank Wind Farm tildelt EPC-kontrakten for omformerplattformen til fase tre av utbyggingen, Dogger Bank C. Illustrasjon: Aibel

Ny havvindkontrakt tildelt Aibel

Skrevet av Kent Olsen
17.02.2021 09:32 - OPPDATERT 17.02.2021 13:54

Skal være med på fase tre av utbyggingen av det som blir verdens største havvindpark.

NÆRINGSLIV: Dogger Bank Wind Farm, det som blir verdens største havvindpark når den står ferdig 2026, har tildelt Aibel EPC-kontrakten for omformerplattformen til fase tre av utbyggingen, Dogger Bank C.

Det melder Aibel selv i en pressemelding onsdag morgen.

Aibel kjenner allerede godt til vindmølleparken I 2019 ble de tildelt kontrakten for to omformerplattformer til Dogger Bank A og B. Nå står de klar for Dogger Bank C.

– Med denne tildelingen bekrefter vi igjen vår posisjon som en foretrukket leverandør i det europeiske havvindsegmentet og styrker vår rolle i den pågående transformasjonen av energibransjen, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen i pressemeldingen.

Prosjektet vil ledes fra Aibel i Haugesund. Selve produksjonen av topside-modulene vil foregå i Thailand ved Aibels verft.

Den nevnte Doggerbank A-plattfformen vil komme til Haugesund første halvdel av 2022 hvis prosjektet går etter planen. Plattformen vil være klar i løpet av 2023. Dogger Bank B er planlagt levert i 2024, mens dagens kontrakt, Dogger Bank C skal leveres i 2025.

Totalt vil de tre fasene av vindmølleparken ha en kapasitet på opptil 3,6 GW. Det utgjør energi nok til å dekke behovet til over seks millioner hjem årlig.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.