«Ny fylkesvei 547 er ikke død»

Skrevet av Arne Eide
18.03.2020 14:37

LESERINNLEGG: Når en usannhet gjentas ofte nok, har man en tendens til å oppfatte det som sannhet. Gjennom et nytt innlegg om ny Fylkesvei 547 på Karmøy prøver Hein Berdinesen å holde liv i myten om at ny Fylkesvei 547 utenom Åkrehamn er totalt unødvendig og at den er totalt død. Det er totalt feil virkelighetsoppfatning.

I innlegget sitt prøver Berdinesen i et siste forsøk å trette ut lokalbefolkningen på sørvest Karmøy. De aller fleste orker dessverre ikke å ta opp kampen med å skrive motinnlegg.

Alle vi som ønsker ny Fylkesvei 547 varmt velkommen ønsker det fordi vi vil det beste for Karmøys framtid. Trafikksikkerhet er prioritet nummer en. Vi vil ha infrastruktur, framsynthet og utvikling i hele Karmøy kommune. 

Nåværende Fylkesvei er utslitt og har langt over hundre farlige utkjørsler. Vi ser at det er på høy tid med en ny fylkesvei.

Vi ønsker trafikksikre veier og gangfelt fra nord til sør, øst til vest på vår langstrakte øy.

Siden Kamøy bare får 50-60 mill av de låste midlene på 875 mill, må kommunen bli tildelt de gjenstående, frie midlene på rundt 374 millioner for å oppnå en rimelig fordeling slik Stortingsvedtaket om Haugalandspakken sier.                                                  
I den grad det mangler midler, kan veien bygges etappevis. Kriteriene til Heinzerling kan ikke tolkes slik at de fullstendig favoriserer de mest bynære områdene og lar Sør-Karmøy sitte igjen med 60-talls standard på veinettet.  Liknes-bommen sør for Åkrehamn ble ikke satt opp for å bygge veier på fastlandet.

Vi ønsker i tillegg et koselig, myldrende sentrum i Åkrehamn, der folk kan gå i ro og mak mellom butikkene uten å ha hjertet i halsen.

Vi ønsker å tilrettelegge for økt befolkning, handel og næringsliv på hele Sør-Karmøy. Og vi vil også bidra til å verne om øyas fugle- og dyreliv.

Vi ønsker et innbydende Karmøy som turistene ivrer etter å reise til. Og vi vil knytte oss til veiutbygging som gjør reisetiden kortere både til Oslo, Bergen og Stavanger for pendlere og studenter.

Vi respekterer at enkelte ikke ønsker forandring, og lever etter mantraet om at alt var så mye bedre før.

Men vi må også tenke på kommende generasjoner på Karmøy. Vi vil at de skal ha muligheten til å bo, jobbe og trives på Karmøy.

Når fylkesveien endelig står ferdig, tilpasset terrenget med opparbeidet grøntanlegg, tror vi at de aller fleste vil være stolte over hvor fin den ble.

Om 100 år kommer kanskje våre etterkommere til å si: Hva skulle vi ha gjort uten denne flotte fylkesveien?

Derfor sier vi at ny Fylkesvei 547 på Karmøy er ikke død!


Beste hilsen

Arne Eide
Leder i Foreningen JA til ny hovedvei på Karmøy

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.