Ledergruppen er opptatt av at The Beast skal være et kvalitets arrangement. Fra venstre ser vi: Eivind Danielsen, Hilde Therese Remø, Anette Thorsen, Anne Line Kvernmo og Gunvar Mjølhus. Nathalie Dale var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Ny bootcamp i Skudeneshavn - trening til The Beast

Skrevet av redaksjon
29.04.2015 04:30 - OPPDATERT 29.04.2015 06:30

Forventningene bygges opp mot det store hinderløpet The Beast i Skudeneshavn 20. juni. På torsdag er det igjen klart for Bootcamp i Skudeneshavn. Hele 63 personer er allerede påmeldt, men det er fortsatt plass til flere. 

20. juni 2015 er det klart for The Beast i Skudeneshavn. Et hinderløp på seks utfordrende kilometer fylt med masse hindringer designet for å teste din utholdenhet, styrke, konsentrasjon, balanse og ikke minst mentale styrke. Forberedelsene til løpet er i gang, og hver 14ende dag blir det arrangert treningssamlinger i Skudeneshavn. Nå på torsdag er igjen klart for Bootcamp i Skudeneshavn, denne gangen ved barneskolen.

– Vi kaller det en Bootcamp, en gratis treningssamling som skal være en forberedelse mot selve løpet. Det er viktig for oss å ufarliggjør konseptet, slik at flere får lyst til å delta. På samme tid er målet å gi folk en god treningsøkt, hvor det er fokus på styrke, kondisjon, smidighet, spenst og balanse, sier Gunvar Mjølhus, en av flere ledere bak arrangementet.

 

Et lite hinderløp hver gang

På hver Bootcamp er det fokus på hindrene som vil møte deltakerne under selve løpet.

– På den første samlingen hadde vi fokus på hindere med tau, denne gangen var det fokus på Vegger og bæring. Foruten selve miniutgaven av The Beast, har vi intervalltrening i forhold til kondisjon og styrke.

På samlingen sist var hele 50 ivrige deltakere til stede. Nå på torsdag som kommer er allerede 63 påmeldt til bootcampen. Men på selve løpsdagen drømmer ledergruppen om at hele 600 deltakere skal skape folkefest i Skudeneshavn.

– Vi har rekruttert folk fra fire treningssenter lokalt, og de fleste kommer nok fra mellom Åkra og Skudeneshavn. Men en god gjeng kom også fra Haugesund. Hvem som helst er velkommen til disse samlingene, og til løpet, som vi gir informasjon om på Facebook og på våre hjemmesider (www.thebeastocr.com).

Et lavterskel løp

Lederne presiserer at de ønsker at alle som vil, uavhengig av fysisk form.

– Vi ønsker at The Beast og Bootcampene skal ha en lav terskel. Derfor har vi invitert bedrifter til å delta med egne lag. Selvsagt vil det være deltakere som vil gjøre sitt ytterste for å vinne, men på samme tid ønsker vi alle som vil skal være med. Før du starter får du et armbånd, med «tre liv», og hopper du over et hinder, mister du ett liv. Mister du fire liv, er du ute av konkurransen om pengepremiene, men vil allikevel gå i mål som ingenting var hendt. Om du ønsker det, kan du gå gjennom løypen. Noe av ideologien i forhold til løpet, handler om samhold. Derfor er det lov å hjelpe hverandre over de forskjellige hindringene.

Et kvalitets arrangement

Inspirasjonen til The Beast har lederne bak løpet fått fra deltakelse i lignende løp i Norge.

– Vi ønsker virkelig at løpet i Skudeneshavn skal ha høy standard, og være blant de beste løpene i landet. I andre konkurranser i Norge har vi reagert på at det har vært for lange løpeøkter og for lite hinder. Hos oss kommer de 40 forskjellige hindrene mye tettere. Over tid har vi gjort et grundig planleggingsarbeid og knyttet til oss frivillige fra Lions Club og idrettslaget i Skudeneshavn. Og ønsker å få med enda flere frivillige. Dess større apparat vi har i sving under løpet, jo bedre blir kvaliteten.

Neste treningsleir blir arrangert om cirka to uker. Og det forundrer oss ikke om enda det dukker opp stadig flere til disse samlingene. Fra en liten gruppe av spreke damer overhørte vi en nemlig en positiv kommentar.

«Før jeg kom i dag, trodde jeg at jeg ikke vil klare noenting, men jeg klarte masse. Dette var jo knallskoi», kom det fra en begeistret deltaker. Som sikkert tar med seg enda flere venner på neste Bootcamp.

På torsdag er fokuset på tau, og det blir satt opp en løype på fem kilometer rundt barneskolen på Skudeneshavn. Fortsatt er det plass til flere deltakere.