Kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse under en pressekonferanse i april. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Ny bartender bekreftet smittet: – Vi er veldig bekymret

Skrevet av Kent Olsen
11.08.2020 09:13 - OPPDATERT 11.08.2020 18:24

Mandag kveld fikk en bekreftet nok et tilfelle av korona på Haugalandet.

KORONA: En bartender som jobber på Bytunet Nattklubb i Haugesund har testet positivt for korona. Det bekrefter kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse til Karmøynytt tirsdag morgen.

– Vi ønsker å komme i kontakt med alle som har vært på Bytunet Nattklubb nå denne helgen som var. Både fredag og lørdag. Alle som har vært på Bytunet Nattklubb er i karantene nå, sier hun.

For at koronatelefonen ikke skal kveles ønsker smitteoppsporingsteamet at de som har vært der sender SMS med hvilken kommune de bor i til 915 87 119.

– Det er helsepersonell som har telefonen, og kommunen du bor i vil ringe og sette deg opp til test, forklarer Haga Nesse.

Vanskelig å få oversikt

Hun forteller at de hele tiden har forventet lokale utbrudd, men at når det oppstår smitte av denne typen så blir det vanskeligere å få oversikt.

– Nå er det vanligvis unge, friske folk som er ute på byen, og en ser at de både tåler det bedre og er mindre smittsomme. Likevel er vi veldig bekymret. Vi må jobbe raskt nå for å få en god oversikt over dette utbruddet, sier hun.

– Haster det?

– Nå haster det, ja. Men det gjør det med all smitteoppsporing for å få folk satt i karantene, avslutter hun.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.