Liliana Haaland deltok i den prestisjefylte konkurransen S.Pellegrino Young Chef som Norges første kvinnelige kokk.

Norsk kokkehåp fra Karmøy utkonkurrert av svenske

Skrevet av Ann Margit Grønstad
13.11.2019 15:29 - OPPDATERT 13.11.2019 16:38

Liliana Haaland fra Skudeneshavn nådde ikke helt opp i gårsdagens kokkekonkurranse S.Pellegrino Young Chef.

SKUDENESHAVN: Det ble svensk seier i den prestisjefylte kokkekonkurransen S.Pellegrino Young Chef som gikk av stabelen i går på Waitrose Cookery School i London. De norske håpene, Liliana Haaland fra Skudeneshavn og Oliver Serve fra Oslo, måtte se seg slått av svenske Jerome Ianmark Calayag som går videre til finalen i Milano. 

– Det gikk veldig fint og vi hadde det gøy. Jeg møtte mange nye folk i bransjen, og det var en interessant, men lang dag, forteller Haaland som er fornøyd med gårsdagen selv om det ikke ble pallplass.

– Det var 15 kandidater, og bare en går videre, så det er vanskelig. Men jeg fikk gode tilbakemeldinger på retten min og det var en kjekk og unik opplevelse å få være med på konkurransen, sier Haaland som nå ser frem til juleferie før det kanskje blir flere konkurranser.

23 - åringen fra Skudeneshavn jobber for tiden som frilanskokk. Hun har tidligere jobbet ved Michelin-restauranten Renaa i Stavanger, og er Norges første kvinnelige  og yngste kokk som har kvalifisert seg til konkurransen S.Pellegrino Young Chef.