Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Leserinnlegg:

Nei til privatisering av omsorgstjenester i Karmøy kommune


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

 

MENINGER: Fagforbundet Karmøy vil ha politikere som tar ansvar for vår felles velferd og ikke setter den ut til private.

Det har vært en stor trygghet med dagens rød-grønne styre i Karmøy de siste 8 årene. Alle har kunnet være trygge på at omsorgstjenestene eies og drives av fellesskapet, og at de som jobber der har gode lønns-, arbeids- og pensjonsvilkår.

Men om de partiene som ønsker privatisering vinner fram i dette valget, kan situasjonen se ganske annerledes ut. Et eksempel er: da Oppsalhjemmet i Oslo gikk fra privat til kommunal drift tidligere i år, gikk alle ansatte opp rundt 50.000 til 120.000 i lønn. 

Velferdstjenestene våre er skapt av mennesker, og den største kostnaden er derfor lønn. I sykehjemmene går omtrent 80 prosent av kostnadene til lønn. Skal et kommersielt selskap tjene penger, må de derfor kutte lønns- og pensjonsvilkårene til helsepersonell.

Å konkurranseutsette velferden vår gjennom private, profittdrevne selskaper fører til, mindre medvirkning for de ansatte og mindre trygghet i arbeidshverdagen. I stedet for at målet med helsetjenestene skal være profitt, bør vi bruke pengene på å styrke kompetanse, øke bemanning og sørge for bedre medbestemmelse for de ansatte. Det vil også skape mer trygghet og en bedre hverdag for våre eldre i eldreomsorgen. 

De ansatte er grunnmuren i velferdstjenestene. Uten gode lønns- og arbeidsvilkår slår grunnmuren sprekker. Anbudsprosesser skaper utrygghet for alle.

Fagforbundet Karmøy ønsker politikere som trygger brukere, pårørende og ansatte. 

NEI TIL PRIVATISERING AV OMSORGSTJENESTER I KARMØY KOMMUNE

Nå er det valg. Bruk stemmeretten.


Styret i Fagforbundet Karmøy.