Nærmer seg 24-timersløpet: – Det er klart at jeg er spent

Skrevet av Kent Olsen
23.07.2020 18:16

Til helgen skal Geir Forsberg sykle Sør-Karmøy rundt i 24 timer for å samle inn penger til Karmøy Røde Kors.

BYGNES: Karmøynytt har tidligere i sommer skrevet om 62-åringen Geir Forsberg som skal sykle for å samle inn penger til Karmøy Røde Kors.

Dagen før dagen møter vi Forsberg igjen for å høre hvordan det står til med nervene.

– Det er klart at jeg er spent, men jeg gleder meg. Jeg ser veldig frem til dette og har tenkt lenge på det. Nå skal det bli godt å komme i gang, og jeg føler meg godt forberedt fysisk, forteller han.

Et 24-timersløp er dog like mye psykisk som det er fysisk. Selv om det er vanskeligere å forberede seg til et slikt løp, har han erfaring fra blant annet 24-timersløp på Bislett.

– En får aldri øvd på den mentale biten med å sitte på sykkelen hele natta gjennom vær og vind, men det er noe av det som har trigget meg. Jeg liker litt sånne ting, så jeg er veldig spent, sier Forsberg.

Å sitte på sykkelsete i flere timer i strekk tror han ikke blir krise, men han har likevel gjort noen tiltak for å kanskje gjøre det litt mindre ubehagelig.

– Jeg har forberedt meg litt med skumgummi og gaffateip slik at jeg kan lage et arrangement på setet. Vi får se hvor nødvendig det blir, humrer han.

Her er løypa til Geir.

Base på Bygnes

Startskuddet for sykkelløpet går av hos Bilgummilageret på Bygnes, der de steller i stand arrangement fra klokken 14.00-18.00 lørdag. Bilgummilageret blir også hovedbasen gjennom døgnet for Forsberg.

Rytteren blir også fulgt godt med gjennom hele løpet.

– Det blir en følgebil fra Bilgummilageret. I tillegg kommer vi til å ha med en bil, spesielt på Austre Karmøyveg, som kjører et stykke foran og varsler at han kommer syklende, forteller Svein Johnny Langåker, som er vaktleder for rittet.

– I tillegg så vil jeg oppfordre folk til å komme ut langs vegen og være heiagjeng. En kan følge på nettet der han sykler, så da kan en stikke ut og være med å motivere han - gjerne på søndag formiddag når det begynner å nærme seg slutten, fortsetter Langåker.

Håper å bikke 200.000

Til nå har gruppen klart å samle inn over 180.000 kroner til Karmøy Røde Kors - skulle Geir gjennomføre.

Mannen i sentrum håper at en kan klare å passere 200.000 kroner.

– Klarer vi å få litt liv i spleisen, kanskje med noen private, så kan det gå. Hvis nok folk gir 50 kroner, så blir det penger av det, sier han, og innrømmer at å kunne hjelpe organisasjonen som fikk seg en økonomisk knekk på grunn av koronapandemien.

– Jeg har gjort mange ting for meg selv, men nå kan jeg gjøre dette og samtidig bidra til Røde Kors. Det kjenner jeg at har en stor verdi som jeg er veldig ydmyk å få være en del av. Det er veldig god motivasjon for å gjennomføre, sier han.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.