Arkivfoto: I 2019 fikk Øystein Folkedal Drømmestipend i Karmøy. Her mottar han beviset av ordfører Jarle Nilsen. I fjor var det Øystein Folkedal som fikk utdelt Drømmestipendet av ordfører Jarle Nilsen.

Nå kan du få Drømmestipendet

Jakten etter gode Drømmestipendkandidater i Karmøy kommune har startet.

KULTUR: For 17. gang deler Norsk kulturskoleråd sammen med Norsk Tipping ut Drømmestipendet. 100 kulturutøvere skal våren 2020 få utdelt hvert sitt stipend á 15.000 kroner - til sammen 1,5 millioner kroner. 

I år forventes det over et halvt tusen nominasjoner fra kommunene. Hver kommune kan nominere så mange utøvere de ønsker, fordelt på de sju kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. 

– Hundre utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk. Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse, og det får de, sier Lars Emil Johannessen, prosjektleder for Drømmestipendet.

Det er Karmøy Kulturskole sin rektor, Kirsten Jæger Steffensen som er ansvarlig for å nominere utøverne i Karmøy Kommune. 

– Alle som ønsker å bli vurdert som drømmestipendkandidater oppfordres til å ta kontakt med kulturskolen i egen kommune så fort som mulig.  Fristen for innlevering til Karmøy Kulturskole er 15. januar 2020, se www.karmoykulturskole.no  og https://www.drommestipendet.no/  for nærmere opplysninger, oppfordrer de i en pressemelding.

Gjennom stipendordningen ønsker Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping å synliggjøre kommunenes arbeid for ungdom, samtidig som stipendet skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer. 


Tidligere Drømmestipend-vinnere: 

2008 – Rose Elin Nes, fløyte

2009 – Ole Håkon Steffensen, nysirkus 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
2011 – Stig Roar Olsen, teater

2013 – Synnøve Fatland, billedkunst

2014 – Alexandra Log, komponist

2016 – Vilde Heldal, skapende skriving

2017 - Markus Aarøy Vikse, sirkus 

2018 - Thomas Sævik, musikk 

2019 - Øystein Folkedal, musikk