Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet kom mandag med gode nyheter til alle med barnebarn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nå kan besteforeldre møte barnebarna

Skrevet av Kent Olsen
04.05.2020 18:06 - OPPDATERT 04.05.2020 19:51

Folkehelseinstituttet sier nå at besteforeldre kan treffe barnebarna så lenge man følger gode smittevernshensyn.

Et av grepene som myndighetene tok for å bremse koronaepidemien var at besteforeldre ble rådet til ikke å passe barnebarn. Men på regjeringens daglige pressekonferanse om koronaviruset kom fagdirektør Frode Forland ved Folkehelseinstituttet med det han selv kalte «dagens gode nyhet til de som har barnebarn».

– Barn og besteforeldre kan møtes dersom de opprettholder gode smittevernråd, sa Forland.

Fagdirektøren sa at barn sjeldnere blir smittet og ofte får milde symptomer, og at det først og fremst er folk med symptomer som smitter andre.

– Det viktigste er at man ikke møtes dersom noen har en infeksjon, enten hos den unge eller den gamle. I tillegg skal alle ha rene hender og man skal holde avstand. Best av alt er det om man kan møtes utendørs og ikke være for lenge sammen i et lite rom.

– Men vi sier at dersom du er helt frisk og under 65 år, så kan du også treffe barnebarn inne, men prøve å holde avstand.

(©NTB)

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.