Pride-flagget har kommet. Nå håper han Jarle Nilsen holder det han har lovet. Foto: Ole Johannes Ferkingstad

Nå har han skaffet pride-flagg til helgens feiring

Ble utfordret til å skaffe pride-flagg av ordføreren. Nå har Tor Kristian Gaard fått det i posten.

KOPERVIK: I et leserinnlegg i Haugesunds Avis 24. juli ytret ordførerkanditat Tor Kristian Gaard (H) sine meninger rundt å heise pride-flagg på rådhuset i Kopervik – i forbindelse med helgens Haugaland Pride. 

– Det er fremdeles slik at unge opplever det som utfordrende å stå fram til skolekamerater og sine foreldre. Vi vet at det er mange som ikke tør å være seg selv og som trenger at vi ser dem. Vi må alltid stå opp for retten til å leve sitt eget liv. Den friheten til å elske den man elsker, må vi hegne om for alle. Ingen er nemlig fri før vi alle er frie, står det i leserinnlegget. 

I slutten på innlegget oppfordret han ordfører Jarle Nilsen (AP) til å rive den siste barrieren og heise pride-flagget på Karmøy. 

Noen dager etterpå svarte ordfører Jarle Nilsen på leserinnlegget på Facebook, hvor han opplyser at han tar utfordringen. 

– Jeg utfordrer gjerne ordførerkandidaten til Høyre. Om Tor Kristian Gaard ordner med regnbueflagg, så kan han og jeg samarbeide om å heise det, sto det blant annet i innlegget. 

Det er her Tor Kristian Gaard, ordfører Jarle Nilsen og Bjørn Andre Widwey vil heise flagget lørdag. Foto: Ole Johannes Ferkingstad 

Tar utfordringen 

Da Tor Kristian Gaard så denne utfordringen valgte han å ta den på strak arm. Det ble raskt bestilt et pride-flagg, og nå har det ankommet i posten. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Når vi fikk den utfordringen kastet vi oss rundt og bestilte flagg, så får vi se om kommunen vil kjøpe det etterpå. Det kostet 5000 kroner. Dette er en viktig støtteerklæring til alle de som har slitt i denne gruppa. Et håndslag til de som føler seg litt utenfor, og sånt sett kan man ta det litt videre å si at mange føler seg utenfor. Mange føler at noen ikke står ved deres side i samfunnet. Hele poenget er at du skal kunne bo å leve på Karmøy som den du er, forklarer Gaard til Karmøynytt. 

– Skulle det ha kommet tidligere?

– Alt kommer når det er klart for det. Det er en prosess som går sånn og sånn. Ting kunne blitt gjort før, men nå er det 50 årsfeiring, så da er det vel en fin anledning. Vi har også invitert Bjørn Andre Widwey til å faktisk heise det, slik at en fra den skeive gruppen kan heise flagget, og får være med på den historiske markeringen. Så er jeg og Jarle med å holder flagget. 

Widwey skal også holde apell senere på dagen på rådhusplassen i Haugesund. 

Ordføreren blir med 

Og flaggheisingen vil skje lørdag kl. 09.00 – bare noen timer før paraden går av stabelen i Haugesund. 

– Da møter vi opp og håper Jarle gjør det samme. Vi håper han står ved sitt ord. Om ikke gjør vi noe ulovlig. Det er ordføreren som har siste ord i denne saken. Nesten alle landets kommuner heiser flagget, så hvor ulovlig det er kan diskuteres. Flagg-reglene er nok i en endring, sier han til Karmøynytt. 

I et kommentarfelt på Facebook opplyser Nilsen om at han kommer til å stille på flaggheising på lørdag. 

– Flott at Tor Kristian Gaard har tatt utfordringen og skaffet regnbueflagg. Ordføreren holder selvfølgelig ord, og vil møte i borggården på rådhuset for å være med å heise prideflagget lørdag 3. aug. kl. 09.00. Flagget heises i solidaritet og støtte for det regionale pride-arrangementet som er i Haugesund samme dag.