Kulturhusleder Karl Johan Gundersen.

– Nå gleder vi oss til å begynne igjen

Skrevet av Kent Olsen
08.10.2020 10:45 - OPPDATERT 08.10.2020 13:13

Karmøy kulturhus på Åkra har hatt en lang periode uten noen særlig form for kulturaktivitet på huset. Senere i måneden begynner hjulene endelig å rulle igjen.

KULTUR: – Nå gleder vi oss til å begynne igjen. Jeg tror folk er litt sugne på kultur og at de ser frem til å komme på forestillingene våre, forteller kulturhusleder Karl Johan Gundersen.

Med kraftige restriksjoner som to sitteplasser mellom hver publikummer har det vært lite attraktivt for aktører å komme. Gundersen har likevel jobbet i kulissene for å få på plass et høstprogram, skulle restriksjonene lette.

– Nå har vi fått litt lettelser der, så nå er det bare ett sete mellom hver tilskuer, og de som er i familie eller i samme kohort kan sitte samlet. Det betyr at vi får inn adskillig flere, så da kan det bli litt økonomi for de som kommer. Ellers har vi selvfølgelig spritdispenser og alt dette som hører med, forteller han.

Krevende

Han innrømmer at det har vær en krevende periode, og er glad for at de nå kan tilby kultur til folket.

– Det er voldsomt viktig. Når disse restriksjonene har vært såpass krevende, så har det vært umulig å få til noe. Nå er vi derfor veldig fornøyde med at vi kan komme i gang igjen og gjøre jobben vår, sier han.

Dette er programmet:

22. oktober - Foredrag av Samuel Massie
31. oktober - 1. november - Høstmarked
5. november - Konsert med Britt Synnøve Johansen og Svein Ragnar Myklebust
13. november - Konsert med Lars Martin Myhre og Terje Johansen
14. november - Datatreff
4. desember - Piratforestilling
17. desember - Julekonsert med Paddies

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.