I dag er det knapt en eneste nordmann som kjører Polestar, men mot slutten av året vil det trolig være tusenvis. Og det er det en veldig god grunn til - nemlig Polestar 2.
Dette er en elbil som er en direkte konkurrent til fjorårets suverent mest populære nybil i Norge, Tesla Model 3. De to bilene er svært like i størrelse og ytelser, heller ikke prismessig skiller det stort. Begge er mellomstore sedaner med en coupéaktig takform, det som en gang i tiden ble kalt en kombicoupé. Selv om de to bilmodellene på papiret er like, så er de visuelt svært forskjellige, innvendig som utvendig. Polestar 2 skjuler ikke at den er i nær slekt med Volvo. Den benytter de samme frontlyktene og har også ellers et et designspråk som gjør at den kunne vært en Volvo.
Utgangspunktet til bilen er da også at den i 2016 var en konseptmodell med en Volvo-logo i fronten, vist samtidig med det som senere skulle bli XC40. Siden den gang har Polestar blitt skilt ut som et eget merke under Volvo-paraplyen, og skal lage elbiler med et litt mer sporty uttrykk enn bilene til moderselskapet. Det harmonerer godt med at Polestar 2 har to motorer som har en samlet effekt på 408 hestekrefter, og gjør null til hundre på 4,7 sekunder. Tilfeldigvis akkurat det samme som en Tesla Model 3 Long Range AWD, og selvsagt har også Polestar 2 firehjulstrekk. Topphastigheten er ganske ulik, men det henger sammen med at alle bilene i Volvo-systemet nå har en fartssperre på 180 kilometer i timen. Batteriet i Polestar 2 er på 78 kWt, og oppgitt rekkevidde er 50 mil. Det er litt kortere enn Model 3 Long Range, selv om batterikapasiteten er større i Polestar 2, noe som kan tyde på at Tesla har en noe mer effektiv drivlinje.

På testturen lå vi et lite stykke over det oppgitte forbrukstallet på 1,6 kWt per mil, rett og slett fordi vi ønsket å teste kjøreegenskapene med variert gasspådrag. For dette er en bil som skal levere en god kjøreopplevelse, ikke minst med testbilens Performance-pakke. Polestar-sjef Thomas Ingenlath i Göteborg sa i etterkant til NTB (via videolink, selvsagt) at bilen skal appellere til dem som ville valgt en BMW M-bil i en forbrenningsmotorverden.
[annonse]

For komfort er det et helt smørgåsbord av. Selvsagt er Polestar 2 fredelig, siden det er en elbil, i tillegg er den godt støyisolert, slik at det blir lite vind- og rullestøy. Balansen er glimrende, med batteriene i bunn og mellom akslingene der de to motoren sitter. Og så har bilen noe Tesla Model 3 mangler: et skikkelig fint interiør. Her er det kvalitetsmaterialer i et klokkerent premiummiljø. Det er en variant av det man finner i dagens Volvo-modeller, men skjermen i midten er større, og det ser egentlig enda bedre ut enn i Volvo. Dessuten har Polestar 2 supre seter. I tillegg er funksjonaliteten på skjermen veldig god. Den har en lettfattelig logikk, man må i liten grad grave seg ned i undermenyer for å finne det man trenger. Systemet er Google-basert, hvilket for eksempel betyr at navigasjonen er basert på Google Maps. Og i motsetning til Model 3 har Polestar 2 også et display foran føreren.

Polestar 2 Performance Pris: 478.000.- Pris testbil: 528.000.- Motor: Elmotor. 408 hk. 660 Nm Batteri: 78 kWt Maksimal ladefart: 150 kW Toppfart: 180 km/t Aks: 4,7 sekunder Rekkevidde: 500 km Mål (LxB): 4607/1985mm Bagasjeplass: 405 liter Tilhengervekt: 1500 kilo Pluss og minus
+


