May-Brit Vaksdal. Arkivfoto.

Nå får Karmøy sin egen pepperkakelandsby

– Vi prøver oss på noe vi ikke kan, sier kulturhusleder May-Brit Vaksdal.

KULTUR: Karmøy kaster seg på bølgen og får sin egen pepperkakelandsby. Det hele skal skje i galleriet hos Kopervik kulturhus.

– Vi fant ut at galleriet var ledig i hele desember. Da tenkte vi at hvorfor ikke prøve oss på en pepperkakelandsby. Det tror jeg ikke har vært på Karmøy før. Ikke som jeg kommer på, sier Vaksdal, som innrømmer at de har begitt seg ut på dypt vann.

Likevel har hun stor tro på at det kan bli et fint resultat til slutt.

– Det er veldig populært i Haugesund og Stavanger, så hvorfor ikke her? Vi satser på at spesielt barn, ungdom og voksne kan komme her, kose seg og se på hva folk har laget, sier hun og fortsetter:

– Vi har lyst til å lage denne utstillingen ganske fin med masse lys. Vi skal bygge det opp slik at det ikke bare blir en flat by.

Begynner neste uke

Neste uke begynner de, sammen med Kopervik folkebibliotek og vg3 kunst- og designerlinja fra Haugaland videregående skole, arbeidet med å sette det opp, og mandag 2. desember fra klokken 13.00-15.00 kan Karmøys befolkning begynne å levere inn sine pepperkakekunstverk.

Tirsdag 3. desember fra klokken 16.30-19.00 er det også mulighet for innlevering, før den store åpningsdagen 7. desember.

– Jeg ønsker jo at både barnehager, fritidsklubber, skoler, sfo, private og butikker kan lage noe litt spesielt. At de ser på det som et slags kunstverk, sier Vaksdal, og kommer med eksempler som hus, tre og bil.

– Mulighetene er store, og vi tar imot alt med takk. Dette er en prøveordning vi håper å få til igjen neste år, avslutter 

[annonse]

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.