Nå er treningsparken endelig åpen

Skrevet av Kent Olsen
15.06.2019 14:06 - OPPDATERT 15.06.2019 19:32

Både treningsparken og det nye klubbhuset fikk sine offisielle åpninger da «Idrettens dag» ble arrangert i Skudenes lørdag.

SKUDENES: I steikende sol i sommerbyen ble «Idrettens dag» arrangert tidlig lørdag ettermiddag, men da arrangøren våknet tidligere på dagen så det skummelt ut. 

– Da vi stod opp i dag rundt halv åtte så regnet det utenfor, men en time etter så skinte sola. Da får vi håpe at dette kan vedvare ut arrangementet som varer til rundt 15. Det ser ut som det skal være sol til langt ut på ettermiddagen, forteller konferansier Arne Harald Stensland. 

I nærmest tradisjonens tro stod åpning av nye anlegg på agendaen i dag. 

– Vi har jo hatt åpninger før av kunstgressbane og hall, men dette året har vi nyåpning av klubbhuset som er ombygd og ikke minst denne klatreparken som er laget for de minste som kan krype til de eldste som kan bevege føttene sine. Dette er ikke bare for skudenesbuen, men en åpen park for hele Karmøy som kan komme og bruke den 24 timer i døgnet, sier Stensland videre.

Med treningsparken så har idrettsområdet enda mer å tilby folk.

– Det som er det fine med dette er at nå har vi mulighet til litt forskjellig. Det er håndballavdeling, lekeapparater blant annet. En trenger ikke å være bundet til en ting. Det er et flott supplement til karmøybuen, fortsetter han. 

Klokken 13.00 var det duket for showkamp mellom Solstad Offshore og Skudenes & Aakra Sparebank. Stensland ønsker å takke for det de har støttet med opp gjennom årene. 

– Hadde det ikke vært så mye midler fra de to så hadde aldri dette anlegget vært så mye oppe og gå. Det er mye takket være dem. Det er blitt en stor idrettspark, sier han, og trekker samtidig frem The Beast-gjengen.Konferansier Arne Harald Stensland styrte på i starten.

Kjempefornøyd

Gunvar Mjølhus fra Achievers Multisport Team fikk det ærefulle oppdraget av å åpne treningsparken – noe han gjorde på spontant vis.

– Det var vi som tok initiativet til å få den opp, men det var allerede et behov for det, så en plusset på med tennisbane og lekeapparater. Vi er kjempefornøyde. Vi hadde jo sett for oss en liten treningspark, men nå ble det et lite anlegg. Det er et viktig supplement til idrettsområdet her, for det har alltid vært et behov for at ungene har noe å gjøre på mens andre holder på med fotball og andre ting, forteller han.

Han har ved flere anledninger vært i området, og har sett parken bli brukt flittig de siste månedene den har stått ferdig. 

– Det handler om å skape et miljø som er bærekraftig. Nå legger en til rette for at en kan forberede seg og trene. Da blir det kjekkere for de som deltar (på The Beast) at de har muligheten til å forberede seg, sier han. Gunvar Mjølhus.

En sårt trengt oppgradering

Leder for bygg og anlegg i Skudenes Ungdoms- og Idrettslag, Jakob Sigurd Holmgard, forteller at det ble satt ned en arbeidsgruppe for å finne utav hva behovet var for idrettslaget.

En hadde blant annet ikke garderobeplass til fire lag, ikke dommergarderobe, lite lagerplass, manglende møterom og lav standard på kontoret til daglig leder. I tillegg var det lekkasje fra taket fra bygget som åpnet i 1982.

– Vi har fått de fasilitetene som vi trenger for å kunne drive i 30-40 år til. Alle er fornøyde, sier han til Karmøynytt, og legger til at det er investert rundt fem millioner kroner.Nytt møterom i klubbhuset. Omvisning ledet av Jakob Sigurd Holmgard.Minifotball under Idrettens Dag.