Foto: NTB

Nå er snart siste mulighet for å forhåndsstemme

Skrevet av NTB
08.09.2021 10:00

Hvis du er opptatt på valgdagen, er det lurt å være rask. Fredag er siste mulighet til å forhåndsstemme før valgdagen på mandag.

Til og med tirsdag denne uken hadde 1.193.307 stemmeberettigede stemt. Det tilsvarer 30,7 prosent av alle de stemmeberettigede ved årets valg.

– Valgkvelden kan bli kort i år.

Det sa Johan Giertsen i Poll of polls til NTB etter at det tirsdag ble klart at rekordmange har forhåndsstemt ved årets stortingsvalg.

Fristen nærmer seg

Valgforskerne NTB har snakket med, tror den store andelen forhåndsstemmer gjør at valgresultatet kan bli raskere klart mandag kveld.

For de som har tenkt å forhåndsstemme, nærmer nå fristen seg. Fredag 10. september er siste dag det går an å forhåndsstemme ved årets valg. Hvis man ikke har stemt i løpet av fredag, er den siste muligheten til å avgi stemme under årets stortingsvalg selve valgdagen mandag 13. september.

Stemme hjemme

Hvis man har andre forpliktelser 13. september, kan det derfor være lurt å oppsøke ett av stemmelokalene i kommunen der man bor før forhåndsstemmingen avsluttes. 159 kommuner har imidlertid også åpne valglokaler søndag 12. september.

Hvis man er syk eller ufør, er det også mulighet for å stemme hjemme eller der man oppholder seg. Fristen for å søke kommunen om å kunne stemme hjemme går ut klokken 10 på fredag.

Er man pålagt isolasjon på grunn av korona, kan man søke fram til klokken 10 på valgdagen dersom man stemmer i kommunen man er manntallsført i.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.