Nå er skiltet på plass

Viser at Åkra gamle kirke er et kulturminne i Karmøy.


ÅKRA: Like før klokka slo 12 tirsdag stod Per Inge Eriksen og Grethe Myklebust utenfor gamle Åkra kirke, klare til å henge opp skiltet. To skruer og under et minutt senere var kulturminneskiltet ferdig hengt opp.

– Det var på tide, sier Eriksen, som fikk skiltet i posten forrige uke.

– Det tok ganske lang tid å lage. Det er syrebehandlet og skal tåle mye. Jeg har jo sett disse skiltene andre steder i Norge, og tenkte at vi må få tak i et sånt. Det var Ludvig Egge som sa at vi må få et sånt vernet skilt, eller kulturminneskilt, på kirken, forteller Eriksen videre.

En dugnadsgjeng har jobbet både innvendig og utvendig med å få den 200 år gamle kirka klar til jubileumsåret. I 2021 åpnes kirken endelig opp etter arbeidet.

– Vi skal ha jubileum under Olsok neste år. Det var da biskopen kom og vigslet kirken. Da skal alt være ferdig, men det kan være noe skjer før det, forteller Eriksen, og legger til:

– Det vil være åpne kirke under Fiskeridagene uka etterpå. Da tenker vi tre dager med åpen kirke - kanskje lenger, og det vil være mulig å få omvisning. Da kommer det til å være folk som forteller hva som har skjedd på de 200 årene.

Et kulturminne i Karmøy.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.