Bento Sushi åpner snart egen avdeling i Kopervik. – Vi gleder oss til å tilby sushi til Koperviks befolkning, sier Erik Vo. FOTO: Therese&Tor

Nå blir det nye smaker i Kopervik

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
29.11.2020 15:00 - OPPDATERT 30.11.2020 06:10

For en måneds tid siden åpnet Cupcakehuset dørene i Kopervik. Nå får byen også egen sushirestaurant.

I midten av november kom gladnyheten om at Bento Sushi åpner i Kopervik. I enden av hovedgaten jobbes det nå på for fullt slik at spisestedet snarest mulig skal få åpne dørene. 

– Målet er å åpne så fort som mulig. Vi hadde egentlig satt oss som mål å komme inn til 1. november, men under korona tar alt litt lengre tid enn det som er vanlig. Jeg skulle ønske jeg kunne ha åpnet i morgen for å si det slik, forteller Erik Vo med et smil. 

Han forteller at planene om å åpne en sushi take-away i Kopervik har vært i tankene lenge. Etter å ha sett at flere fra Kopervik tok turen til Bento Sushi i Haugesund tenkte han hvorfor ikke bringe sushi til Kopervik. 

– Jeg kjenner mange fra Kopervik som reiser til Haugesund for å spise sushi. Nå slipper en å reise så langt, sier Vo. 

En by med voksende matkultur 

I første omgang vil Bento Sushi Kopervik i hovedsak være basert som take-away, så gjenstår det å se hva tiden vil bringe.  

– Først vil vi prioritere take-away før vi får tenke videre. Selvfølgelig kan folk sitte her, men det blir ikke restaurant på den måten, forteller Vo. 

Han er positiv til nysatsingen og har troa på at koperviksbuen nå er klar for sushi. 

– Hvis man går tilbake 10-15 år så var det ikke så mye utenlandsk mat hos nordmenn. Nå er en blitt mer urban og folk er mer ute på reis. Drar man til en storby så ser man mange sushibarer, så hvorfor ikke her? Jo mer forskjellig mat som tilbys jo mer urban blir byen etterhvert. Det gjør byen levende, sier Vo. 

Nå gjenstår siste rest av oppussingen før Vo i løpet av få uker håper å få åpnet dørene.

– Vi gleder oss til å tilby sushi til Koperviks befolkning, og håper det vil bli tatt godt imot, avslutter han. 

Korona kickstartet planene 

I andre enden av gaten har også en annen Haugesund-bedrift satset i Kopervik. For Cupcakehuset var det korona-viruset som satte fart på planene om cupcakehus nummer to i rekken. 

– Med en gang det var shutdown måtte vi tenke veldig kjapt. Vi måtte da ut til kundene våre, for de kom ikke til oss, alle var jo veldig redde for å gå ut. Da kjørte vi ut til alle kundene i 18 dager i strekk med ungene baki bilen og leverte. Da var det så mange folk i Kopervik og egentlig hele Karmøy vi leverte til, så det åpnet for nye tanker, forteller Tove Risanger. 

Da startet jakten på å finne drømmelokalet for satsingen. Når det dukket opp i Kopervik tok det ikke lange stunden før alle brikkene var på plass. 

– Når du allerede har åpnet en så blir den andre litt lettere. En vet hvor en skal kjøpe alt og hvor en skal bestille fra. Det er egentlig litt copy paste, forteller Risanger. 


Etter å ha gjort suksess med Cupcakehuset i Haugesund åpnet Tove Risanger og mannen hennes dørene til cupcakehus nummer to i rekken i slutten av desember. FOTO: Therese&Tor

Tok kundene med på reisen 

Fra drømmelokalet dukket opp til dørene åpnet inviterte Tove kundene med på reisen. Gjennom sosiale medier fikk de følge prosessen fra A til Å. 

– Vi har ikke vært sjenerte på sosiale medier. Vi har tatt kundene med på prosessen og ikke skjult noe, forteller Risanger og fortsetter: – Responsen var jo helt fantastisk. Lenge før vi åpnet drev folk å sendte med meldinger og delte postene med vennene sine. 

Og selve åpningen ble mer vellykket enn Risanger hadde turt å håpe på. 

– Vi var litt sjokkerte over den responsen vi fikk etter at vi åpnet, det var jo kø i over en uke, forteller hun. 

Men selv om dørene nå er åpne har Risanger fortsatt flere spennende planer for cupcakehuset i Kopervik. 

– Vi skal bygge terrasse på baksiden. Da kan kundene sitte ute hvor det er solrikt og lunt. Det gleder vi oss til, og håper det kan stå ferdig til våren, smiler hun.

 

Saken er hentet fra avisen «Jul i Kopervik». 
Les hele utgaven av «Jul i Kopervik» her.