Illustrasjonsbilde

Nå blir det slutt på å kjøpe alkohol på kreditt

Skrevet av Øystein Merkesvik
16.11.2018 08:50 - OPPDATERT 16.11.2018 09:50

KARMØY: Det blir nå slutt for pubgjester i Karmøy å kjøpe alkohol på kreditt og betale for varene når de får lønn på konto. Dette er klart etter at Geir Harald Skorpe (H) tok opp saken i mandagens kommunestyre.

Skorpe var blitt oppmerksom på at det foregår salg av «på krita» ved enkelte utesteder og etterspurte bedre kontroll av serveringsstedene.

Rådmann i Karmøy, Vibeke Vikse Johnsen opplyser at de alkoholpolitiske retningslinjene nå blir strammet inn og at følgende tiltak blir iverksatt:
  • -  Kommunen ber om at skjenkekontrollen heretter i tillegg til å se etter om kredittsalg foregår også rutinemessig spør om det er mulig å betale etterskuddsvis f.eks. når gjestene får lønn, trygd osv for å tydeliggjøre at dette ikke skal forekomme.
  • -  Kommunen lager en plakat som lamineres og sendes skjenkestedene for oppheng: - som påminning om at kreditt ikke skal forekomme
    - for at alle ansatte og vikarer skal vite om forbudet
    - for å unngå at gjester spør/maser om å få alkohol skjenket/betale på kreditt

    - fordi det blir lettere å avvise/nekte gjester å betale på kreditt når de kan vise til plakaten.
  • -  Kommunen vil tilskrive alle skjenkestedene og minne om at overtredelse av regelverket - - - - også når det gjelder alkoholsalg på kreditt, - - - - vil kunne medføre at skjenkebevillingen blir tatt opp til ny vurdering og/eller tildelt to prikker.
 

Les alt om:

Karmoynytt