Bildetekst: Charlotte Nilsen (t.v.) og Veronica Stava inviterer til førjulskos i stallen 12. desember.

Nå blir det jul i stallen

KARMØY: For første gang arrangerer Karmøy Rideklubb «Jul i stallen», og på lørdag er det tid for førjulskos i stallen. Arrangørene håper at dette kan bli en årlig tradisjon.

– Det er første gang vi gjør dette, så vi håper dette kan bli et arrangement som vi har hvert år. En trenger ikke å ha kunnskap om hest for å ta turen, forteller Veronica Stava i Karmøy Rideklubb.

Det blir ponniridning, juleshow, grøtsalg og leker. I tillegg kommer nissen og hjelperne hans for å dele ut godteposer til barna.

Vil rekruttere flere Sammen med venninnen Charlotte Nilsen har de lyst å skape liv i ridestallen. Selv begynte de begge med hest da de var fem-seks år gamle og håper nå at flere skal få øynene opp for sporten.

– Vi var ganske unge da vi begynte å gå i stallen. Vi er Åkra-jenter og startet hos Geir Grindhaug på Stall Frisk, men så begynte vi med konkurranse og flyttet litt på oss. Det hadde vært veldig kjekt om flere hadde lyst å begynne å ri, sier Stava.

Så langt er 150 personer påmeldt til arrangementet. For å kunne beregne plass setter de pris om folk sender en tekstmelding med ordet NISSEFEST og antall voksne og barn til telefonnummer 47360362.

– Man må ikke gjøre dette, men det hjelper oss veldig med tanke på hvor mye mat vi skal lage og ikke minst hvor mange godteposer nissene skal ha med seg. Det hadde vært dumt hvis vi ikke hadde nok, sier hun.

I full sving Rundt 30 personer er i sving denne dagen for å gi folk en god opplevelse i ridestallen. Mye skal ordnes, men de er sikre på at de kommer i mål.

– Vi ønsker å ha fokus på at dette er noe alle kan være med på. Det skal ikke koste mye. Så håper vi at vi får vist oss frem slik at folk vet hva vi har å tilby. Folk må også vite at de kan komme opp til oss i stallen når som helst for å hilse på hester og ri. Det er åpent året rundt.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Les mer om:

Karmoynytt