Røde Kors er godt fornøyd med deres nye sykkel. Fra venstre: Jimmy Bonander, Anne Ferkingstad, Pål Thorkildsen og John Inge Melkvik.

Mottok pengegave fra Lions

Skrevet av Kent Olsen
17.06.2019 20:26

Mandag mottok Røde Kors en sjekk fra Lions Karmsund på 10.000 kroner som går til deres nye el-sykkel som skal stå til bruk på Kopervik bu- og behandlingsheim.

KOPERVIK: Det var smil fra øre til øre da Lions Karmsund overrakte sjekken på 10.000 kroner til Røde Kors i Kopervik mandag ettermiddag.

– Det har vært veldig viktig for oss å ha en sykkels som vi vet fungerer godt og ivaretar sikkerheten, sier Anne Ferkingstad fra Røde Kors.

Hun ble invitert med på et medlemsmøte for Lions Karmsund der hun fortalte om Karmøy Røde Kors omsorg. Der ble hun spurt om hva hun ønsket å bruke eventuelle midler til, og fortalte om sykkelen, som blir sykkel nummer to som skal stå på bu- og behandlingsheimen i Kopervik. 

– Det er veldig kjekt at vi ser at sånt kommer til nytte, sier Jimmy Bonander fra Lions Karmsund.

Viktig å kjøre rolig

Pål Thorkildsen tar seg en runde rundt område med Karmøynytt som passasjer, og forteller at det er viktig at en kjører rolig.

El-sykkelen er på 500 watt, som er dobbelt av det som er vanlig. Nok kraft, med andre ord.

– En kan ha to foran her, og da trenger en litt drahjelp for å komme opp bakker for ellers er det tungt, sier han.

Planen er at han skal hjelpe til med å lære opp piloter til å sykle på sykkelen, som koster over 76.000 kroner.

– Den som er pilot må ha trent litt sånt at en er trygg på det som foregår. Vi er avhengige av at det ikke skjer noen skader, sier han, og viser hvordan styret fungerer.