Josefine Halvorsen (KrF)

«Mine barn er så heldige og går på en skole som er med på et pilotprosjekt med fokus på skolebibliotekene»

LESERINNLEGG: I sist kommunestyremøte ble ny bibliotekplan vedtatt. Karmøy folkebibliotek er innovativt og kreativt. De viser stor tillit til brukeren og er lett tilgjengelig takket være «meråpent». 
 
I planen for de fire kommende årene beskrives mange positive ting, jeg ønsker å trekke frem noen. 

Mine barn er så heldige og går på en skole som er med på et pilotprosjekt med fokus på skolebibliotekene. Allerede nå har min minste jente hatt hjemme 4 bøker og vi venter inn en ny bok i dag som vi gleder oss til å lese ved leggetid i kveld. 
 
Jeg var på foreldremøte for noen uker siden og da sa læreren: «I dag må vi lære barn å like bøker». Denne setningen har jeg ikke helt klart å slippe. 
 
Bøker har i dag en stor konkurrent i «all slags» skjermer, det er kanskje ikke så underlig. Som mange kjenner til, kommer det tydelig frem i forskning at når vi bruker skjerm, frigjøres dopamin. Dopamin er et hormon i nervesystemet som fremkaller glede. Ipaden/mobilen kan derfor virke avhengighetsskapende (barnevakten.no).  

Dette kan vi se på både liten og stor. Her må vi ta et aktivt valg, skal jeg styre over skjermen eller skjermen over meg? Hvilke valg tar vi i vår hverdag og med barna våre? 
 
Karmøy folkebibliotek gjøre en fantastisk jobb og spiller sammen med oss voksne en viktig rolle. La oss sammen lære de nye generasjonene å like bøker! 

Jeg blir ekstra glad når det står i planen at man ønsker å satse på ungdom. Det er søkt om projektmidler til å starte lesesirkel som terapi for unge voksne. Dette er som musikk i mine ører. 

Jeg jobbet tidligere på Møteplassen (ungdomstiltak i Karmøy kommune) og var så heldige å få møte fantastiske ungdommer. Jeg husker spesielt en av disse ungdommene som den gang ønsket nettopp en lesesirkel som en arena som kunne bidra til en meningsfull hverdag. 

Jeg gleder meg over det gode bibliotektilbud vi har i kommunen vår og oppfordrer alle til å bruke det.

 
Josefine Halvorsen
Kommunestyrerepresentant KrF

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.