Skudeneshavn. Arkivfoto: Kent Olsen

Mindre vannstand enn først fryktet

Skrevet av Ann Margit Grønstad
15.01.2020 10:19 - OPPDATERT 15.01.2020 10:24

Det ble en rolig natt for brannvesenet som ikke hadde noen oppdrag i forbindelse med vannstanden.

VÆR: Meteorologisk institutt oppgradert varselet til rødt farenivå i Sunnhordland, Rogaland, Agder og Hardanger for ekstremværet «Didrik» som var ventet natt til onsdag. Det ble mindre vannstand enn først fryktet, og brannvesenet kan melde om en rolig natt.

— Så vidt meg bekjent var vi ikke ute på noen oppdrag i forbindelse med springflo, sier innsatsleder i Haugaland Brann og redning, Ole Martin Nordstrand. Han hadde det overordnede ansvaret i natt, og forteller at de hadde gjort noen forberedelser i forkant. 

— Vi laget planer for å sette stab i brannvesenet, og forberedte oss så godt vi kunne. Heldigvis fikk vi ikke bruk for det, sier Nordstrand.

Kan også skape utfordringer i ettermiddag

Innsatslederen tok seg i natt en tur til Åkra for å sjekke vannstanden.

— Jeg registrerte at det var mye folk ute for å se, og at det var høy sjø på kaianlegget. Det var også noen små naust med vann opp til kledningen, sier han og legger til at noen sikkert har fått litt vannskader. 

— Men det virket som om folk hadde tatt forholdsregler og hadde rigget seg, sier Nordstrand, som også er forberedt foran neste varsel om høy vannstand i ettermiddag.

— Det er litt mer vind i morgentimene og ganske høy vannstand. Kombinert med litt mer vann og bølger kan det kanskje skape like store utfordringer, tror han. 

Slik så det ut i natt: 

 

Kopervik.

Ferkingstad.

Skudeneshavn.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.