Illustrasjonsfoto. Soloppgang og frostrøyk på Karmsundet.

Meteorologen: – En liten sjanse for at det kan komme snø

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
05.01.2021 11:45

Vinterværet fortsetter i dagene fremover.

VÆRET: De siste dagene har temperaturen sunket og et skikkelig vintervær har lagt seg over Karmøy. Også fremover er det meldt om sol og kalde temperaturer. 

– Det skal bli blå himmel og sol resten av dagen. Så blir det klart og kaldt i natt, forteller Geir Ottar Fagerlid, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Bergen om været for tirsdag. 

Han forteller at vi fremover kan vente oss temperaturer på rundt -3 til 0 grader på dagtid, men at temperaturen på nattestid vil falle noe mer. 

– På nattestid kan det komme ned i -5 til -10 i ytre strøk, så det er ganske vinterlige temperaturer, sier Fagerlid. 

Muligheter for snø 

Selv om det ikke ble en hvit jul avslører han at det er et lite håp for litt snø nå på nyåret. 

– Vi ser at torsdag ettermiddag/kveld er det en liten sjanse for at det skal komme snø. Det vil i det minste skye litt over og temperaturen vil stige, forteller meteorologen. 

Det stabile og kalde været fortsetter ut fredag, men da med litt skydekke. 

– Det er ventet tørt og fint vær med lite vind. Alt i alt et stabilt og kaldt vær for de neste dagene, oppsummerer Fagerlid.  

Snur til helgen 

Det gjelder å nyte de fine vinterdagene denne uken, for til helgen vil det slå om og vi vil få et mildere vær preget av mer vind og nedbør. 

– I helgen er det ventet en mer mild og nedbørsrik periode. For Haugalandet sin del er det ventet regn i ytre strøk, mens det i indre strøk er ventet en større andel nedbør som snø, forteller Fagerlid og fortsetter: 

– Vinden vil også merkes bedre fra søndag, da vil den komme fra vest-nordvest og være opp i kuling. Mandag kommer vinden fra nordvest og også da i kulingstyrke. Så det vil merkes at det er en omlegging. Det er nå og frem til fredag at vi har det beste været, avslutter han.