Karmsundet. Arkivfoto.

Meteorologen: – Det kommer mildere vær til helgen

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
14.01.2021 11:33

Snart snur været.

VÆRET: Mandag startet uken med at snøen dalte ned og siden da har det kalde været holdt seg nokså stabilt. Det vil det fortsatt gjøre - i det minste i to dager til. 

– Det vi venter er at det skal være fint over hele fylket i dag. Så lenge sola er oppe blir det sol og skyfri himmel, og et kaldt og fint vær, forteller Anne Mette Olsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt i Bergen om værutsiktene for torsdag. 

Likevel er det fare for at det i kveld vil skye til på kysten. 

– Det ligger noen skyer ute i havet og det er en viss mulighet for at de kan trekke inn ytterst på kysten, men det er ikke noe nedbør i de, forsikrer meteorologen. 

Været vi har i dag med sine kalde temperaturer og opphold vil fortsette også utover morgendagen. 

– Det er litt skyer som trekker inn på kysten i morgen også, men ellers blir det mye fint. Det er disse to dagene man må benytte seg av hvis man skal ut i vinterværet, for det kommer mildere vær til helgen, sier Olsen. 

Går over i nedbør 

Lørdag er det ventet at temperaturen vil stige og utover kvelden er det ventet at det kan komme nedbør. 

– På Karmøy ser det ut som det vil starte som sludd så vil det gå raskt over til regn. Det er vanskelig å vite nøyaktig når en får den overgangen for det er så liten forandring i temperaturen som skal til for at du får regn i stede for sludd, forklarer meteorologen. 

Hun forsikrer likevel om at det ikke er snakk om mye nedbør og at det er ventet at gradestokken skal vise opp mot 4 grader søndag. Vinden vil også øke når vi kommer til helgen. 

– Allerede lørdag ettermiddag kveld kan den komme opp i en stiv kuling fra sør eller sørvest retning. Så vil den dreie mot sør og minke litt utover søndag. Men så kommer det mer vind utover i neste uke, sier hun. 

Og etter helgen ser det ut som det blir en stund til vi får et gjensyn med det kalde været vi har hatt de siste dagene. 

– Mildværet vil i det minste fortsette ut i neste uke, så er det vanskelig å si hva som skjer etterpå, men det ser ut til å bli mildere også fremover, avslutter Olsen.