Måtte stenge bilverksteder etter alvorlige funn

Skrevet av Hanne Bottolfsen Dahl
12.03.2018 12:03 - OPPDATERT 12.03.2018 13:03

STORD: A-Krim Haugaland og Statens vegvesen kontrollerte om verkstedene var godkjent, om de ansatte hadde lovlige arbeidsforhold og om virksomhetene betalte skatter og avgifter i henhold til regelverket, opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

Foto: Arbeidstilsynet.

Verkstedene ble stengt på grunn av manglende godkjenning fra Statens vegvesen. Arbeidstilsynet vil også varsle pålegg om flere forhold. Det var både manglende ventilasjon og manglende oversikt over kjemikaler, og det ble avdekket brannfarlige forhold som vil bli sendt videre til brannvesenet.

- Verkstedene hadde begrenset kunnskap om lovverket, helse, miljø og sikkerhet. Det er skremmende å se at mange benytter seg av ulovlige verksted og dermed utsetter seg selv og andre trafikanter for fare. De kan utgjøre en stor risiko i trafikken med tanke på feil og mangler, sier Jens Storhaug, senioringeniør i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Utførte ulovlig reparasjonsarbeid

For å kunne drive med godkjenningspliktige reparasjoner av kjøretøy, må verkstedet være godkjent av Statens vegvesen. Ingen av de to verkstedene hadde godkjenning, og utførte ulovlig reparasjonsarbeid.

– Verkstedene har dessuten tidligere blitt orientert om hvilke krav som stilles for å bli godkjent, forteller Storhaug.

Kunder som hadde bilen sin på de ulovlige verkstedene vil bli kalt inn av Statens vegvesen for teknisk kontroll.

- Vi oppfordrer alle kunder som skal ha bilen reparert om å bruke godkjent verksteder. Disse vil ha et godt synlig skilt for publikum som viser at de er godkjent av oss. Er en i tvil om verkstedet er godkjent kan man også sjekke det på www.vegvesen.no, legger Storhaug til.

Foto: Arbeidstilsynet.

Felles talsperson for A-krim Haugaland, Marie Aanensen, ber forbrukerne være på vakt når de velger bilverksted.

- De aller fleste følger regelverket, men dersom en virksomhet tilbyr deg en mye billigere pris enn konkurrentene, er det en risiko for at aktøren ikke følger lovverket. Sørg alltid for at salget slås inn i kassen og be om kvittering. Betal med kort. Det er et effektivt virkemiddel som gjør det vanskeligere å drive med arbeidslivskriminalitet, sier hun.